Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

El Centre d’Estudis Molletans engega unes jornades dedicades als escrits i cronistes que han recopilat la història de la ciutat

18/09/2019

Cultura

Amb el títol “Mollet, cronistes i papers. Fonts documentals, recerca i divulgació”, les Jornades del Centre d’Estudis Molletans (CEM) se centren a recopilar els principals autors i fonts d’informació a través de les quals coneixem la història de la nostra ciutat. Les Jornades tindran lloc els dies 18, 19 i 22 d’octubre.

Mollet és una ciutat amb més de 1.000 anys d’història documentada per molts molletans que n’han deixat testimoni. Per aquest motiu, el CEM es proposa conèixer millor d’on venim i com ha evolucionat Mollet.

En aquestes jornades, es descobriran molts autors que han contribuït a conèixer com és el nostre territori, la nostra història, la nostra cultura, la nostra societat... S’hi tractaran noms cabdals com Plantada, Ambròs i Lloreda, Bonvilà, Molas, Aliguer i Solé Tura, a més de documents medievals, i veurem la important hemeroteca que existeix sobre Mollet.

L’objectiu del CEM a l’hora d’escollir aquesta temàtica és recopilar tot allò que sabem de la ciutat i de qui ho ha fet possible, i a més, posar de relleu alguns aspectes inèdits que trobem en les cròniques i els cronistes de Mollet. Aquesta temàtica tindrà continuïtat i es desenvoluparà en les properes Jornades del 2020, que es dedicaran a la producció literària. Es preveu que el resultat de tota aquesta recerca vegi la llum en un monogràfic en posterioritat.

Les Jornades del CEM tindran lloc al Centre Cultural La Marineta el divendres 18 i el dissabte 19 d’octubre i inclouen també una visita guiada a l’Arxiu Històric Municipal, el dimarts 22 d’octubre.


Programa

Document Programa (1.1 MB) - pdf

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès