Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Per un pressupost municipal social, ecologista i de futur

03/12/2019

Acció Institucional

L’equip de govern treballa en l'elaboració de la proposta d'uns pressupostos municipals per a l’any 2020 basats en el Pla d’Actuació de Mandat 2019-2023 que el mateix govern municipal ha presentat recentment. Es tracta d’una proposta en la que es prioritzen un seguit d’actuacions adreçades a fer de Mollet una ciutat més verda i compromesa amb la crisi climàtica, socialment justa, amb especial atenció als col·lectius més vulnerables, i activa des del punt de vista de la creació i la generació d’ocupació i noves activitats, sense deixar d’afrontar els reptes de la innovació tecnològica.

Un any més, la proposta de pressupostos s’està elaborant en un context d’incertesa pel que fa als ingressos provinents tant de la Generalitat com del govern de l’Estat i amb permanent diàleg amb tot els grups municipals amb el propòsit d’assolir uns comptes de consens.

Entre d’altres, els principals criteris d’elaboració es marquen els següents objectius:

  • Apostar de forma clara i decidida per uns pressupostos amb un clar perfil social que consolidi Mollet com una de les ciutats de l’Estat amb més inversió social destinada a lluitar contra les desigualtats.
  • Incrementar la partida d’inversions en habitatge social per contribuir a l’accés a l’habitatge a les persones amb menys recursos.
  • Posar l’accent en aquelles polítiques adreçades a fer front a l’emergència climàtica, destinant, per exemple, un seguit de recursos per desenvolupar l’Oficina Municipal de l’Energia, la redacció del nou pla de mobilitat, o la millora d’un transport públic sostenible.
  •  Avançar cap a un Mollet 100% accessible.
  •  Consolidar la inversió en la millora de l’espai públic, tot establint una carta de serveis als barris
  • Treballar per a la generació d’activitat econòmica socialment responsable, mediambientalment compromesa, i atenta  als reptes de la  innovació tecnològica i les noves oportunitats de treball. 

Com en els anteriors pressupostos, la proposta per al 2020 contempla els acords assolits amb els sindicats dels treballadors i treballadores municipals i la previsió d’increment de les retribucions vinculada a la Llei General de Pressupostos Generals de l’Estat  per a 2020.


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès