Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

El Museu Abelló presenta una gravació inèdita en què Brossa, Abelló i Portabella parodien l’ambient social i polític dels anys 60

18/12/2019

Cultura

En el marc de l’exposició No em va fer Joan Brossa, que es programa per commemorar l’Any Brossa, el Museu Abelló presenta una gravació inèdita on Brossa, Abelló i el cineasta Pere Portabella fan una paròdia dels “25 años de paz” (25è aniversari del règim franquista).

Es tracta d’una acció teatral realitzada el 1964, amb monòlegs i diàlegs improvisats, representada de manera privada, gairebé clandestina, en què es fa una paròdia del què el règim anomenava els “25 años de paz”. L’acció es va fer a l’estudi de Joan Abelló a Mollet i hi assistiren els amics de La Penya de 10 a 12, que freqüentaven les tertúlies a l’estudi d’Abelló. Al llarg d’una mitja hora, s’hi parodien les processons “bajo palio” de Franco, el “Desfile de la Victoria” i els “25 años de paz”.L’enregistrament fou a càrrec de Joan Garreta.

La cinta original es troba al Centre de Documentació de la Fundació Municipal Joan Abelló que, per primera vegada, la posa a disposició del públic a la mostra “Brossa i Abelló”, un espai documental que complementa la instal·lació No em va fer Joan Brossa, de cabosanroque. Podeu escoltar tota l’acció teatral fins el 5 de gener.

 


Més informació

Gravació Brossa i Abelló

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès