Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Comença la campanya de poda

19/12/2019

Medi Ambient

Un any més, l’Ajuntament de Mollet ha posat en marxa la campanya de poda de l’arbrat que s’allargarà fins l’any vinent. Es tracta d’una campanya que preveu podar aproximadament uns 2.500 arbres de la ciutat prioritzant la salut i les peticions veïnals. Enguany, com a novetat, la campanya s’allargarà durant més mesos que les anteriors.

L’Ajuntament de Mollet del Vallès segueix apostant per un espai públic de qualitat i vetllant pels espais verds que els ciutadans i ciutadanes de Mollet disposen a la seva ciutat i, la campanya de poda anual, és una de les moltes actuacions que es duen a terme amb aquests propòsits.

En aquesta primera fase, que ha començat aquesta setmana, s’actuarà a carrers del centre com ara Berenguer III, Rafael de Casanova i plaça Prat de la Riba i posteriorment en una segona fase, s’actuarà, entre d’altres, al barri de Can Borrell, Can Pantiquet i Santa Rosa.

Aquest any, l’Ajuntament ha decidit aplicar la poda en verd, el que comporta que la campanya s’allargui durant més mesos amb l’objectiu d’aplicar un nou tipus d’esporga més sostenible, dirigit a formar millor els arbres i no fer necessàries les podes de control anuals.

Des del punt de vista de la mobilitat, l’accessibilitat i la salut, de nou es tenen en compte un seguit de criteris tècnics i de servei al ciutadà.

 

  • En primer lloc és prioritzen temes de seguretat (reduir el risc de      caiguda d'arbres, branques i fruits que poden provocar relliscades)

 

  • Els      arbres, si estan en l’emplaçament correcte i l’espècie és l’adequada no      necessiten poda, més enllà d’un control i manteniment puntual per revisar      el seu estat i resoldre conflictes com interferència en semàfors senyals o      balcons i finestres.

 

  • Pel que fa la salut (reduir la producció de fruits, llavors o pol·len      que puguin produir al·lèrgies) i també els derivats de la neteja (evitar      que es produeixin fruits que embrutin paviments o vehicles). En aquest      sentit, espècies com els plàtans d’ombra, moreres, troanes i negundos,      requereixen una major freqüència en les esporgades que altres espècies, per      la qual cosa la freqüència de les esporgades no és la mateixa en tots els      carrers i oscil·la entre 1 i 4 anys segons els casos.

 

Durant la campanya també s’efectuaran algunes tales d’aquells exemplars que estiguin morts o debilitats, per tal que abans de la primavera se'n puguin replantar de nous. 

Com és habitual, les restes de la poda es trituraran i seran sotmeses a un tractament de compostatge per reincorporar-les posteriorment als parcs i jardins de la ciutat com a encoixinat.

Aquesta tècnica de compostatge contribueix a millorar les condicions del sòl i serveix d’adob per a plantes, a més de contribuir a disminuir els residus municipals, tal com preveu el Pla Local de Prevenció de Residus aprovat per l’Ajuntament.

Seguim plantant. Aquest 2019, més de 540 arbres 

Aprofitant l’inici de la campanya de poda, l’Ajuntament vol desmentir algunes informacions aparegudes recentment on s’afirma que a Mollet es practica la tala indiscriminada d’arbres.

Fins i tot, en la darrera sessió plenària d’aquest passat dilluns, un grup municipal va parlar de 464 arbres talats.

Es tracta d’una informació totalment falsa i sense fonaments. De fet, aquest 2019 s’han plantat 191 arbres més 350 a la Festa de l’Arbre.

Actualment a Mollet hi ha més de 14.100 arbres de més de 140 especies, i quan s’ha de procedir a alguna tala o poda severa, es tracta d’arbres malalts que han estat replantats o que poden suposar un perill per les persones.

 

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès