Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

El Centre d’Estudis Molletans presenta per Sant Vicenç el nou volum de la revista Notes

16/01/2020

Cultura

El dimecres 22 de gener, dia de Sant Vicenç, tindrà lloc el tradicional acte de presentació de la revista Notes, la publicació del Centre d’Estudis Molletans (CEM). Com a novetat d’enguany, la revista torna al seu format d’origen, una miscel·lània amb temes relacionats amb Mollet i el Baix Vallès.

Com cada any, el dia de Sant Vicenç l’Ajuntament de Mollet presenta un nou número de la revista del CEM, Notes. L'acte tindrà lloc a la Sala Fiveller a les 12.30 h i comptarà amb la presència de l’alcalde de la ciutat i president del Centre d’Estudis Molletans (CEM), Josep Monràs; el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses; el rector de la parròquia de Sant Vicenç, David Abadías; el regidor del CEM Raúl Broto; i el director del CEM, Jordi Bertran.

En el transcurs de l'acte es presentarà el treball de catalogació i inventari que s’està fent sobre el fons documental de Joan Ambrós i Lloreda, dipositat a l'Arxiu Històric Municipal, a càrrec d'Oriol Fort i Marrugat, humanitòleg.

Notes 35 recupera el format original de la revista, una miscel·lània amb temes diversos relacionats amb Mollet i el Baix Vallès. El CEM ha decidit diferenciar la revista dels monogràfics, que continuaran publicant-se sense periodicitat en la col·lecció de monografies Vicenç Plantada.

Entre els temes que apareixen en la nova revista Notes, trobarem els orígens medievals de la Torre de Malla (Jaume Vilaginés); dos articles sobre diferents aspectes del creixement urbà de Mollet (Josep Casanovas i Josep Gordi), la història de la biblioteca de l’Ateneu (Carme Macià); les penúries de l’exili republicà d’una nena molletana, la Nati Simarro (M. Àngels Suárez) i d’en Vicenç Bachs, assassinat al camp d’extermini de Gusen (Montserrat Tura); un article sobre l’extensa obra de Joan Solé Tura (Jaume Noró); la febre del futbol molletà a les dècades de 1970-80 (Miguel Á. Catalán i Raúl González); i dos articles, guanyador i accèssit, presentats al Premi Juvenil Vicenç Plantada. A més, Notes inlcou un nou apartat en format entrevista sobre la memòria oral de la nostra vila (Olga Rabasa entrevista la Balbina Camp) i dues fitxes sobre el patrimoni documental de l’Arxiu Històric (Jordi Bertran) i sobre el Fons Clausells de la Col·lecció Abelló (Pepa Ventura).


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès