Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

L'Ajuntament de Mollet estudia un pla de protecció i reactivació econòmica per després del Covid-19

25/03/2020

Acció Institucional

Des de que va decretar-se l'estat d'alarma, l'Ajuntament de Mollet del Vallès ha anat prenent diferents mesures econòmiques per pal·liar els efectes econòmics com a conseqüència del coronavirus, que afecten especialment les famílies més vulnerables. Tot i així, i mantenint com a prioritat la protecció de les persones i famílies més vulnerables, per indicació de l'alcaldia, l'Ajuntament comença a estudiar una estratègia que, segurament, suposarà la revisió completa de les prioritats i els pressupostos municipals per adaptar-los a la nova situació de crisi social i econòmica sense precedents provocada per la pandèmia mundial del Covid-19.

Entre d'altres qüestions que s'aniran tenint en compte, en funció de la realitat canviant i la data de finalització de l'estat d'alarma, així com dels diferents estudis que es vagin fent, aquest Pla de Reactivació Econòmica tindrà com a eixos principals:

a) Protecció social i assistència de les famílies més vulnerables
b) Impuls del comerç de proximitat, autònoms i petites empreses
c) Foment de l'ocupació dins de les competències municipals, com ara, amb el pla d'inversions.

La voluntat del govern municipal, un cop realitzat l'esborrany del Pla de Reactivació Econòmica,  és compartir-ho amb la resta de grups municipals, per aconseguir una gran pacte de ciutat, igual que es va fer amb temes tan importants com l'emergència climàtica.

Pel que fa a les diferents propostes que han anat arribant des de les diferents formacions polítiques, l'alcalde Josep Monràs agraeix les seves propostes, moltes de les quals ja estan recollides i implementades des de l'aplicació i el decret d'alarma com: supressió de la zona blava, proposta de modificació del calendari fiscal, no cobrament de les quotes dels serveis suspesos, entre d’altres.

L’alcalde també recorda que algunes propostes que fan arribar suposen l'incompliment de sentències judicials o, senzillament, no són possibles legalment, com el fet de destinar crèdit d'inversions a despesa ordinària i que en aquest moment cal estudiar bé la situació, jurídicament i econòmica, per no donar missatges confosos a la població.

D'altra banda, i en aquesta mateixa línia, l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, vol agrair "el sobreesforç i la gran feina que, especialment aquests dies, està desenvolupant tot el personal i l’equip de Serveis Socials, que ja està finalitzant l'entrega de les targetes moneder. Un agraïment que, torno a incidir, faig extensible a totes i tots els treballadors municipals, així com a tots els col·lectius que vetllen per nosaltres durant l'estat d'alarma posant en risc les seves pròpies vides".

L'Ajuntament està en coordinació amb l'Hospital de Mollet i residències de gent gran a les quals és previst subministrar material de seguretat, en la mesura de les possibilitats municipals.

L'alcalde dona les gràcies també a totes les persones que, de forma anònima, s'estan oferint per ajudar i posar el seu gra de sorra en benefici de tota la ciutadania. "No tinc paraules per a totes i tots. Gràcies per la vostra ajuda i no dubteu que cap persona i/o família serà desatesa. Ara més que mai, valorarem tots els casos per donar resposta si és de la nostra competència i està a la nostra mà. Prioritzant, com no pot ser d'una altra manera, els més vulnerables".

Informació necessària

 Telèfons i aplicacions disponibles de la Generalitat de Catalunya

  •  061: en cas de símptomes​
  • 112: emergències
  • 012: informació general
  • app (STOP COVID19 CAT): per controlar l’evolució dels símptomes amb indicacions i consells personalitzats: https://cutt.ly/EtcemLz  

 

 Canals municipals

 

 

  • Canals d’informació municipals habituals:

 

  • Twitter: @ajmollet

 

  • Facebook: ajuntamentmollet

 

  • Instagram: @viumollet

 

 

  • Oficina d’Atenció Ciutadana: 93 571 95 05, de 9 a 18 h, de dilluns a dijous, i de 9 a 15 h els divendres

 

#EmQuedoAcasa  #MeQuedoenCasa  #JoActuo

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès