Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

La Junta de Portaveus, presidida per l'alcalde, aprova per unanimitat una Declaració pel Covid-19

10/04/2020

Acció Institucional

Avui la Junta de Portaveus, presidida per l'alcalde, per unanimitat, decideix fer tot el que estigui al seu abast per minimitzar l’impacte social i econòmic del coronavirus. Es fixen com a prioritat institucional destinar tots els recursos necessaris, inclús reajustar el pressupost municipal actual i futur, i buscar alternatives econòmiques per poder establir mesures de protecció social i de reactivació econòmica.

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament del Vallès i l’alcalde han fet una declaració institucional arran de la crisi del Covid-19 en què es recorda que “la pandèmia provocada pel coronavirus ha desencadenat una crisi sanitària, social, econòmica i humanitària que ha requerit implementar mesures d’emergència en tots els àmbits i institucions, també per part del conjunt de ciutadans i ciutadanes de Mollet del Vallès".

El document diu també que “es tracta d'una veritable qüestió de país en què no hi caben iniciatives aïllades. Totes les accions han de ser globals, concertades i coordinades entre els diferents agents polítics, econòmics i socials del nostre país. Les diferents mesures adoptades pels ens locals amb escassos recursos, esforç inesgotable i intel·ligència col·lectiva han de servir de referent nacional en l'actuació i l'abordatge d'una emergència humanitària, des del respecte institucional, el diàleg permanent i la coordinació i cooperació i no des de la confrontació institucional”.

La declaració institucional afirma que “avui, el conjunt de persones i grups polítics que integrem la corporació, i convençuts i convençudes que expressem els sentiments del conjunt d’organitzacions polítiques, sindicals, empresarials, veïnals, socials, culturals, esportives del nostre municipi, manifestem de forma unànime el servei a l’interès general”.

Així doncs, acorden per UNANIMITAT:

1.-  Mostrar el nostre més sentit condol a les persones i famílies que han perdut els seus éssers estimats perquè sàpiguen que els acompanyem en el sentiment en moments tan dolorosos, així com volem mostrar el nostre suport i escalf a tots els malalts i malaltes que passen la malaltia a casa o ingressats a centres sanitaris, amb un desig de què tinguin una propera recuperació.

2.- Agrair públicament la feina i el compromís de tot el personal sanitari, del personal de les residències de gent gran, dels cossos de seguretat i tots els treballadors i treballadores públics que feu que els serveis bàsics continuïn en funcionament. Gràcies també a tots els treballadors i treballadores que aquests dies produïu perquè les necessitats bàsiques de la població estiguin cobertes, i també als periodistes i mitjans de comunicació per continuar informant-nos de manera puntual.

3.- Mostrar l’agraïment públic a tota la solidaritat i la col·laboració de centenars de persones anònimes, d’entitats i d’empreses que contribueixen amb el seu treball voluntari o donacions.

4.- Manifestar un sentit agraïment a tots els molletans i molletanes, homes i dones, avis i àvies, nens i nenes de tots els barris pel seu comportament cívic i solidari. Continuem demanant que compliu amb les indicacions de les autoritats sanitàries que ens traslladen constantment en matèria de prevenció i eradicació del COVID 19.

5.-  Marcar el compromís que l’Ajuntament de Mollet farà tot el que estigui al nostre abast per minimitzar l’impacte d’aquesta situació i manifestar el compromís de fixar-nos com a prioritat institucional destinar tots els recursos necessaris, inclús amb la necessitat de reajustar el pressupost municipal actual i futur, així com buscar alternatives econòmiques, per poder establir mesures de protecció social i reactivació econòmica amb els objectius de: 

a) Combatre la vulnerabilitat de les persones i famílies

b) Reactivació de l’economia local i impuls del comerç de proximitat

c) Impuls de l’ocupació.

Des del govern i oposició, dins del marc cadascú de les seves competències i responsabilitats, ens fixem com a principals objectius lluitar contra aquesta crisi i aconseguir la revitalització de la nostra ciutat . Treballarem amb lleialtat institucional, amb cooperació, coordinació i col·laboració entre formacions, tot i mantenir les nostres legítimes posicions polítiques, i buscant els màxims consensos possibles per aconseguir els nostres objectius comuns.

6.- Reiterar el nostre compromís de posar-nos a disposició dels governs de la Generalitat i de l’Estat, amb tota l’exigència i des de la lleialtat institucional, des del diàleg i la cooperació de les actuacions a desenvolupar. Els instem a crear els mecanismes de col·laboració permanent amb el món local evitant la confrontació i reforçant els canals de concertació i de comunicació transparents.

7.- Cal fer compatibles la seguretat i la llibertat individual i col•lectiva, preservant les mesures excepcionals establertes. Hem de vetllar perquè aquestes, i la tecnologia que s’apliquen per poder monitorar o controlar la pandèmia garanteixin els drets fonamentals i també perquè aquestes mesures excepcionals siguin temporals

8.- Reclamar una actitud proactiva de la Unió Europea per adoptar totes aquelles mesures que permetin flexibilitzar les mesures de restricció i disponibilitat econòmica per al conjunt d’administracions públiques i la reactivació econòmica dels sectors productius.

9.-Apel·lar a què totes les administracions públiques (Govern d’Espanya, Generalitat de Catalunya i Unió Europea) preguin també mesures adequades per garantir que autònoms, comerciants, empreses i treballadors i treballadores puguin arribar al final de la crisi en les millors condicions per garantir una ràpida posada en marxa de l’activitat.

10.- Reclamar que es flexibilitzin totes les regles econòmiques i pressupostàries a les quals estem sotmesos el món local,  i que s’anul·lin totes les mesures que encara queden de la LRSAL que limiten la nostra autonomia. Així també reclamem  que es garanteixin les aportacions previstes de les administracions supramunicipals per a l’any 2020 i poder-les ampliar a les noves necessitats que generarà la crisi;  i que es redefineixin els programes destinats a actuacions municipals o els nous programes de finançament europeu del període 2021-2027.

Tanquen el document aquest missatge adreçat a la ciutadania: “Som conscients que quan passi la pandèmia ens trobarem amb una situació econòmica i social, local i global molt difícil i volem que la ciutadania de Mollet tingui la certesa que els grups municipals de l’Ajuntament de Mollet, des del govern i des de l’oposició, sabrem estar a l’altura del moment”.

 

Informació necessària

 

Telèfons i aplicacions disponibles de la Generalitat de Catalunya

Centres d’Atenció Primària:

  • Can Pantiquet: 93 570 59 77
  • Plana Lledó: 93 579 83 83

        Es recomana trucar per telèfon abans de desplaçar-se al centre

Canals municipals

                        Twitter: @ajmollet

                        Facebook: ajuntamentmollet

                        Instagram: @viumollet

                        Web municipal: www.molletvalles.cat 

Oficina d’Atenció Ciutadana (atenció telefònica): 93 571 95 05, de 9 a 18 h, de dilluns a dijous, i de 9 a 15 h els divendres.

Serveis Social i Servei d’Atencio a la Dona: (atenció telefònica): 93 570 77 47 i 93 570 09 08 

Es poden fer tràmits on line les 24 h a travès de la seu electrònica: https://seuelectronica.molletvalles.cat

 

#EmQuedoAcasa  #MeQuedoenCasa 


Document relacionat

Document Declaració institucional (334 KB) - pdf

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès