Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

El Govern municipal dona suport a més de 1.700 persones en situació de risc

14/04/2020

Benestar Social

La comissió tècnica d'Emergències de la Covid-19, presidida per l'alcalde Josep Monràs, s’ha tornat a reunir aquest dimarts per avaluar els efectes de les mesures que s’han pres fins ara per fer front a la situació fruit de la crisi del coronavirus i adoptar-ne de noves.

L’Ajuntament de Mollet vol agrair la ciutadania el seu compromís i solidaritat per la resposta que està donant davant les mesures preventives adoptades pel consistori molletà.

Desinfeccions dels espais públics

Es continuen desinfectat, diàriament, espais especialment sensibles com l’entorn de les residències, l’Hospital, Centres d’Atenció Primària, així com els voltants de les farmàcies i botigues de tots els barris de la ciutat que estan obertes.

Amb la previsió que hi hagi més mobilitat de persones amb el retorn a l’activitat d’alguns sectors, s’incrementa la freqüència de desinfecció a la ciutat, que es porta a terme de la següent manera:

 

-       Desinfecció de calçades i voreres amb camió cisterna i màquines a pressió a tots els barris de la ciutat.

 

-       Desinfecció a llocs de difícil accés i concorreguts com baranes o marquesines de bus amb equips portàtils.

 

A més a més, el Consorci de Residus ha fet una desinfecció en profunditat dels contenidors de recollida selectiva i l’empresa Món Verd ho ha fet a les entrades d’espais especialment sensibles com les residències o la entrada de la comissaria de la Policia Municipal.

Suport a les famílies més vulnerables

Els Serveis Socials municipals continuen fent atenció telefònica i el seguiment de la situació que viuen moltes famílies en situació de vulnerabilitat o en risc d’estar-ne. Els ajuts són personalitzats i s’avalua cada cas individualment amb especial cura de les persones que viuen soles i estan en edat de risc.

En aquests moments, aproximadament 1.700 persones reben algun tipus d’ajut directe o indirecte a través de Serveis Socials.

Residències

S’entregarà un dispositiu Tablet a cada una de les residències de la ciutat per a que puguin reforçar la comunicació amb els familiars, tal i com els va demanar l’alcalde la setmana passada. Les tablets que es lliuraran són fruit de la donació d’un empresari de la ciutat.

Dispositius policials

S’han incrementat els controls els dies festius per garantir que es continua complint el confinament de l’estat d’alarma. La Policia Municipal no ha detectat un augment significatiu de les infraccions i constata que, malgrat que es va observar un augment de persones al carrer el dijous dia 9 d’abril, era perquè  els les botigues tancaven els dies festius.

També s’han augmentat els controls als interiors de les botigues per assegurar que compleixen amb la normativa de seguretat, aforament i distància social.

Repartiment de mascaretes al transport públic

Avui s’han repartit prop de 500 mascaretes a les estacions de tren de Mollet-Santa Rosa i Mollet-Sant Fost per part dels Agents Cívics i voluntaris de Protecció Civil.

Demà, el dispositiu s’ampliarà també es repartiran mascaretes als dos vehicles del bus urbà, de les 6.30 a 12 h. En el repartiment hi col·laborarà també voluntariat de la Creu Roja.

Voluntariat

A l’apartat de voluntariat ja hi consten inscrites prop de 160 persones amb les quals es continua contactant per consensuar horaris i tipus d’ajuts a oferir. Entre elles també hi ha les persones que s’han apuntat com a voluntariat per cosir mascaretes.

Una part d’aquestes persones inscrites ja ha començat a fer algunes accions de voluntariat com, per exemple, comprar aliments i/o medicaments a persones que ho han sol·licitat. Es preveu que les demandes d’ajut vagin augmentant si el confinament s’allarga.

Oci a Casa, gaudeix sense risc

S’han obert  més opcions d’oci i s’han anat ampliant les ja existents. Fins el moment s’han sobrepassat les 6.000 visualitzacions. Les propostes esportives són les més visualitzades.

L’alcalde vol transmetre un missatge a la ciutadania: “Apel·lo a la responsabilitat individual de cadascú i cadascuna de nosaltres. Cal seguir complint les recomanacions de l’estat d’alarma perquè s’està demostrat que la mesura més eficaç és quedar-se a casa i, quan sortim, mantenir la distància de seguretat i d’higiene. Ara no ens podem relaxar. Des de l’Ajuntament continuarem donant suport a qui ho necessiti i prenent totes les decisions que calguin per assegurar que ningú es quedi enrere. Junts ens en sortirem.”

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès