Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

La Junta de Portaveus dona suport al decàleg per a la recuperació socioeconòmica dels municipis de la FMC i l’ACM

17/04/2020

Economia

La Junta de Portaveus dona suport a la declaració de les entitats municipalistes Federació Catalana de Municipis (FMC) i Associació Catalana de Municipis (ACM), que proposa un decàleg per a la recuperació socioeconòmica dels ens locals. El decàleg ha rebut el suport unànime de tots els grups municipals.

La Junta de Portaveus ja va aprovar per unanimitat, el 10 d’abril, una Declaració Institucional per fer tot el possible per minimitzar l’impacte social i econòmic del coronavirus. En la reunió celebrada avui ha donat suport a aquest nou decàleg que ha elaborat la Federació Catalana de Municipis i l’Associació Catalana de Municipis per reforçar el sistema sanitari, vetllar per les persones més vulnerables i impulsar l’economia desprès de la pandèmia del coronavirus. 

El decàleg assenyala que els 9.023 regidors i regidores, alcaldes i alcaldesses de tot Catalunya estan sent “autèntics baluards per frenar la pandèmia i minimitzar les afectacions provocades per la crisi, també econòmica”.

Més de tres setmanes després de la declaració de l’estat d’alarma, el manifest recorda que “l’única manera efectiva de tallar la multiplicació de les cadenes de transmissió és el confinament estricte i efectiu”.

Totes les persones que han signat el document reclamen incorporar les residències de la gent gran de manera permanent en el sistema preventiu de salut i recorden que “hem de fer un sistema més fort allà on tenim les persones més vulnerables”.

Un dels objectius dels regidors, regidores, alcaldes i alcaldesses de tot el país és que la crisi sanitària provocada per la Covid-19 “no s’emporti per davant el teixit productiu de Catalunya”. Per això reivindiquen que s’aprovin els pressupostos de la Generalitat “amb un ampli consens”.

En aquest sentit, el decàleg afirma que “no ens podem permetre que cap autònom, petita i mitjana empresa o empresa que estigués treballant abans de la crisi, no reiniciï la seva activitat”. A curt termini, subratlla el manifest, “s’ha d’establir la suspensió per a autònoms i PIMES dels terminis de pagament de les retencions d’IRPF, IVA i societats, i els terminis de pagament de deutes tributaris liquidats per l’administració”.

 

Informació necessària

 Telèfons i aplicacions disponibles de la Generalitat de Catalunya

 

   

      Centres d’Atenció Primària:

  • Can Pantiquet: 93 570 59 77
  • Plana Lledó: 93 579 83 83

      Es recomana trucar per telèfon abans de desplaçar-se al centre

 

      Canals municipals

 

 

  • Canals d’informaió municipals habituals:

                      Twitter: @ajmollet

                       Facebook: ajuntamentmollet

                       Instagram: @viumollet

                       Web municipal: www.molletvalles.cat 

 

Oficina d’Atenció Ciutadana (atenció telefònica): 93 571 95 05, de 9 a 18 h, de dilluns a dijous, i de 9 a 15 h els divendres.

 Serveis Socials i Servei d’Atenció a la Dona: (atenció telefònica): 93 570 77 47 i 93 570 09 08 

Es poden fer tràmits on line les 24 h a travès de la seu electrònica: https://seuelectronica.molletvalles.cat

 

#EmQuedoAcasa  #MeQuedoenCasa 

 

 


Document

Document Document (386 KB) - pdf

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès