Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Es reforcen els serveis de manteniment i condicionament de l’espai públic

04/05/2020

Avisos

La comissió tècnica d'Emergències de la Covid-19, presidida per l'alcalde Josep Monràs, s’ha tornat a reunir aquest dilluns per avaluar els efectes de les mesures que s’han pres fins ara per fer front a la situació fruit de la crisi del coronavirus i adoptar-ne de noves.

L’Ajuntament de Mollet vol agrair la ciutadania el seu compromís i solidaritat per la resposta que està donant davant les mesures preventives adoptades pel consistori molletà. I també a les persones que ahir diumenge van sortir a passejar i fer esport, donat que majoritàriament van fer compliment de la normativa.

Cada setmana, el Comitè d’Emergències fa balanç de la prestació dels serveis municipals que s’estan prestant de forma telemàtica i amb atenció telefònica per oferir un millor servei a la ciutadania, malgrat les circumstàncies en què ens trobem.

Espais públics i equipaments

S’augmentaran els serveis de la brigada de jardineria per condicionar, el més aviat possible, tots els espais públics i parcs de la ciutat. Per aquest motiu, els parcs públics que així ho permeten, continuen tancats i no es podrà fer ús dels parcs infantils.

Coincidint amb un major nombre de persones que en fan ús de Gallecs, s’ha requerit al Consorci de l’Espai Rural de Gallecs que condicioni camins per facilitar el passeig i la pràctica esportiva.

Es continuen desinfectat, diàriament, espais especialment sensibles com l’entorn de les residències, l’Hospital, Centres d’Atenció Primària, així com els voltants de les farmàcies i botigues de tots els barris de la ciutat que estan obertes.

Aquesta setmana es durà a terme una posada a punt dels correcans de la ciutat, per poder obrir-los amb seguretat la propera setmana.

Suport a les famílies més vulnerables

Els Serveis Socials municipals continuen fent atenció telefònica i el seguiment de la situació que viuen moltes famílies en situació de vulnerabilitat o en risc d’estar-ne.

Els ajuts són personalitzats i s’avalua cada cas individualment amb especial cura de les persones que viuen soles i estan en edat  de risc o estan especialment afectades econòmicament per la situació ocasionada per la Covid-19. Durant la darrera setmana s’ha observat un augment d’un 10% de persones que s´adrecen als serveis socials i usuaris que reben suport ajuda d’aliments a través dels Bancs dels Aliments de Càritas i de la Creu Roja, i també un augment de les persones que reben suport a domicili d’un 5%.

Properament es farà el repartiment de 328 targetes moneder municipals per a complementar l’ajut de menjador i donar garantia alimentària a nens i nenes de famílies vulnerables de la ciutat.

El Moll Petit, el restaurant del Centre de Serveis El Lledoner, que oferix un servei d'àpats socials, reobre amb cita prèvia i menjà per emportar. Donarà prioritat a les persones amb carnet municipal de persones jubilades i pensionistesmantenint el preu social que es tenia abans de la situació generada per l’Estat d’Alarma. També farà entrega a domicili de menjà a aquelles persones que ho necessitin sense cost addicional.

Dispositius policials

Dissabte va ser el primer dia de desconfinament per a fer esport i passejos d’adults i gent gran i on es modificaven les hores de sortida dels infants menors de 14 anys. La Policia Municipal, que va muntar dispositius especials per tal d’informar i vetllar pel compliment de la normativa, constata que, majoritàriament, la ciutadania va complir amb les mesures de seguretat, distanciaments social, mascaretes, i criteris establerts la normativa vigent, però alhora tenia dubtes sobre algunes qüestions, que Policia Municipal i Protecció Civil van poder resoldre.

Ara que hi ha més moviments s’han augmentat els controls policials de qui fa vigilància a peu, amb vehicle i amb bicicleta.

Horts per autoconsum

Amb la entrada de la nova  fase de desescalada, s’amplia la franja horària d’accés als horts de Gallecs i el Calderí.

Els desplaçaments permesos s’hauran de fer complint la normativa vigent de distanciament social i higiene, i han de ser sempre individuals.

Només es podrà accedir a l’hort en els dies habilitats, les persones titulars o les expressament autoritzades per les titulars, sense limitació horària:

En el cas dels horts de Gallecs cal tenir en compte el número de registre parell (dilluns i dimecres) o senar (dimarts i dijous).

En el cas dels horts d’El Calderí cal tenir en compte la lletra del cognom (A-M, dilluns i dimecres, i de la N a la Z, dimarts i dijous).

Transport públic

Avui s’ha fet repartiment, entre les 7 i les 11 h, de mascaretes,proporcionades per la Delegació del Govern, a les dues estacions de tren de la ciutat i als dos vehicles del bus urbà

Continua augmentant el nombre d’usuaris que fan servir el bus urbà per a fer els seus desplaçaments, malgrat els números encara són molt lluny dels passatgers que hi havia abans de la crisi de la Covid-19. 

Malgrat l’increment de passatgers i que continuen vigents les limitacions en l’aforament dels vehicles, tothom que ho ha necessitat ha pogut pujar al bus.

Activitats a la via pública

Es continua en contacte directe amb les entitats de la ciutat per avaluar cada acció que tenien programada.

Avui es decideix suspendre, també,  totes les activitats a la via pública que havia previstes durant el mes de juny, davant la dificultat de tirar-les endavant donant compliment a la normativa actual.

Oci a Casa, gaudeix sense risc

S’han obert  més opcions d’oci i s’han anat ampliant les ja existents. Fins el moment s’han sobrepassat les 13.000 visualitzacions. Les propostes esportives són les més visualitzades, en especial Esport en Família.

L’alcalde Josep Monràs vol agrair “el comportament exemplar de la ciutadania des del començament de l’estat d’alarma i també demanar prudència i sentit comú per no fer cap pas enrere.Tots i totes hem de complir amb les directrius marcades. Cada acció, cada persona conta, perquè només ens en sortirem junts.”

 

Informació necessària

 

Telèfons i aplicacions disponibles de la Generalitat de Catalunya

Centres d’Atenció Primària:

  • Can Pantiquet: 93 570 59 77
  • Plana Lledó: 93 579 83 83

      Es recomana trucar per telèfon abans de desplaçar-se al centre

Canals municipals

  • Whatsapp (per escrit): 683 553 250
  • Correu electrònic: ajuntament@molletvalles.cat
  • Canals d’informaió municipals habituals:

                        Twitter: @ajmollet

                        Facebook: ajuntamentmollet

                        Instagram: @viumollet

                        Web municipal: www.molletvalles.cat 

Oficina d’Atenció Ciutadana (atenció telefònica): 93 571 95 05, de 9 a 18 h, de dilluns a dijous, i de 9 a 15 h els divendres.

Serveis Social i Servei d’Atencio a la Dona: (atenció telefònica): 93 570 77 47 i 93 570 09 08 

Es poden fer tràmits on line les 24 h a travès de la seu electrònica: https://seuelectronica.molletvalles.cat

#EmQuedoAcasa  #MeQuedoenCasa 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès