Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Gaietà Vínzia serà per als vianants els caps de setmana

11/05/2020

Acció Institucional

La comissió tècnica d'Emergències de la Covid-19, presidida per l'alcalde Josep Monràs, s’ha tornat a reunir aquest dilluns per avaluar els efectes de les mesures que s’han pres fins ara per fer front a la situació fruit de la crisi del coronavirus i adoptar-ne de noves.

Cada setmana, el Comitè d’Emergències fa balanç de la prestació dels serveis municipals, ja sigui de forma telemàtica, amb atenció telefònica o presencial, per oferir un millor servei a la ciutadania, malgrat les circumstàncies en què ens trobem.

Espais públics i equipaments

A partir del proper cap de setmana, el divendres 15 de maig a la tarda, el carrer de Gaietà Vínzia serà prioritàriament per a les persones.  Aquesta acció té per objectiu dotar de més espai per a les persones i facilitar el compliment de les mesures de distanciament social en un dels carrers més transitats i amb més comerços de la ciutat. El carrer Gaietà Vínzia serà preferentment per a les persones divendres, a partir de les 15 h, dissabtes i diumenges. 

Es continuen desinfectant, diàriament, espais especialment sensibles com l’entorn de les residències, l’Hospital, Centres d’Atenció Primària, així com els voltants de les farmàcies i botigues de tots els barris de la ciutat que estan obertes.

Des del dia d’avui ja estan oberts i en funcionament els correcans de la ciutat.

Es recorda als propietaris i propietàries de gossos que, a dins de l’espai, també s’ha de respectar la distància de seguretat (1,5-2 metres)  amb les altres persones.

Es recomana, per a  una major seguretat en tornar a casa, rentar-li bé les quatre potes amb aigua i sabó. També es pot utilitzar lleixiu (20 ml de lleixiu corrent en 1 litre d’aigua) o alcohol 70:30. És aconsellable, per augmentar més la prevenció, la neteja de la cara i la cua amb productes habituals de la higiene animal.

Suport a les famílies més vulnerables

Els Serveis Socials municipals continuen fent atenció telefònica i el seguiment de la situació que viuen moltes famílies vulnerables o en risc d’estar-ne.

Els ajuts són personalitzats i s’avalua cada cas individualment amb especial cura de les persones que viuen soles i estan en edat de risc o estan especialment afectades econòmicament per la situació ocasionada per la Covid-19. Durantla darrera setmana s’ha observat que continuen en augment les persones usuàries, ateses des de Serveis Socials, en un 20%. Augmenten en un 15 %  les persones que reben ajuda d’aliments a través del menjador social i dels Bancs dels Aliments de Càritas i de la Creu Roja respecte a la setmana anterior, i també s’ha detecta un increment d’un 10% de les persones que reben suport a domicili.

Servei d’Emprenedoria

Durant aquest mes de maig s’han iniciat les formacions en línia programades per a comerciants a través de Mollet Hub. El programa formatiu dona resposta a les peticions de formació que va sorgir de la primera sessió del dia 23 d’abril.

També s’estan atenent les consultes que tenen molts comerciants respecte a l’inici d’activitat de comerços, professionals, autònoms i autònomes i emprenedors i emprenedores. Des de l’inici de l’estat d’alarma s’han atès consultes de gairebé 1.500 persones emprenedores i empreses.

Els serveis d’ocupació

Es reforça el procés d’orientació amb formacions en línia sobre entrevistes de feina i també es fan servir l’atenció telemàtica i telefònica adaptant els recursos a les necessitats dels usuaris i usuàries.

La darrera setmana s’han fet prop de 800 atencions. En total, d’ençà que va començar l’estat d’alarma, s’han portat a terme prop de 5.300 atencions.

Transport públic

Durant tota la setmana passada s’ha fet repartiment, entre les 7 i les 11 h, de mascaretes, proporcionades per la delegació del Govern a Catalunya, a les dues estacions de tren de la ciutat i als dos vehicles de l’autobús urbà. Aquest repartiment de mascaretes també es durà a terme durant aquesta setmana.

Oci a Casa, gaudeix sense risc

Continua creixent setmanalment l’oferta d’Oci a casa. Actualment ja s’han fet prop de 14.000 visualitzacions dels continguts. Les propostes esportives són les més visualitzades, en especial Esport en Família.

L’alcalde Josep Monràs ha demanat “prudència i sentit comú a tota la ciutadania. És d’una gravíssima irresponsabilitat l’actitud d’algunes persones que no segueixen les mesures de les autoritats sanitàries de distanciament social. Mollet ha estat la ciutat de l’entorn on més impacte ha tingut la Covid-19. Això no s’ha acabat i cada cop que una persona se salta les mesures d’obligat compliment ens posa en risc a tots i a totes. Així que, com diem des del primer dia: fes-ho per tu, pels teus i per tothom. Només ens en sortirem junts”

 

 

Informació necessària

Telèfons i aplicacions disponibles de la Generalitat de Catalunya

 

  

 

     Centres d’Atenció Primària:

  • Can Pantiquet: 93 570 59 77
  • Plana Lledó: 93 579 83 83

      Es recomana trucar per telèfon abans de desplaçar-se al centre

 

      Canals municipals

 

 

  • Canals d’informaió municipals habituals:

 

-       Twitter: @ajmollet

-       Facebook: ajuntamentmollet

-       Instagram: @viumollet

-       Web municipal: www.molletvalles.cat 

 

Oficina d’Atenció Ciutadana (atenció telefònica): 93 571 95 05, de 9 a 18 h, de dilluns a dijous, i de 9 a 15 h els divendres.

Serveis Socials i Servei d’Atenció a la Dona (atenció telefònica): 93 570 77 47 i 93 570 09 08 

Es poden fer tràmits online les 24 h a través de la seu electrònica: https://seuelectronica.molletvalles.cat

 

#EmQuedoAcasa  #MeQuedoenCasa 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès