Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

L’Ajuntament treballa per la desescalada a futures fases de la COVID-19

18/05/2020

Actualitat

La comissió tècnica d'Emergències de la Covid-19, presidida per l'alcalde Josep Monràs, s’ha tornat a reunir aquest dilluns per avaluar els efectes de les mesures que s’han pres fins ara per fer front a la situació fruit de la crisi del coronavirus i adoptar-ne de noves.

Cada setmana, el Comitè d’Emergències fa balanç de la prestació dels serveis municipals, ja sigui de forma telemàtica, amb atenció telefònica o presencial, per oferir un millor servei a la ciutadania, malgrat les circumstàncies en què ens trobem.

Espais públics i equipaments

L’Ajuntament engegarà aquesta setmana una campanya amb díptics informatius a peu de carrer per informar de les mesures d’obligat compliment i les recomanacions dictades per les autoritats sanitàries per garantir l’estricte compliment de la normativa per part de tots i totes.

Aquesta iniciativa, es suma a la extensa campanya informativa que ja es va iniciar a les xarxes socials oficials i al web de l’Ajuntament.

Des del Comitè s’ha valorat que l’obertura dels dos grans parcs de la ciutat, Can Mulà i Parc de la Plana Lledó i la conversió del carrer Gaietà Vínzia en un espai vianalitzat  per facilitar el compliment de les mesures de distanciament social, han tingut una molt bona acollida  per part dels molletans i les molletanes i que continuarà també aquest proper cap de setmana.

Pel que fa a equipaments municipals, l’Ajuntament resta en coordinació amb altres administracions per preparar la seva obertura. Així és, per exemple, el cas de la Biblioteca de Can Mulà que al formar part de la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona, s’està treballant coordinadament per preparar la data i els criteris d’obertura.

Així mateix, s’està treballant  amb la reobertura del Museu Municipal Joan Abelló,  que es farà de forma coordinada amb altres museus de característiques similars. Tot i així, es recorda que per commemorar avui el dia dels museus, hi a planificades una sèrie de visites virtuals al mateix i que es pot accedir a través del web i les xarxes del museu.

Avui ha entrat en funcionament l’oficina ajudes Covid-19, i s’ha incrementat el número de treballadors i de treballadores a l’oficina d’atenció ciutadana.

Continuen els treballs diaris de desinfecció de l’espai públic, i especialment aquells llocs sensibles com l’entorn de les residències, l’Hospital, Centres d’Atenció Primària, així com els voltants de les farmàcies i botigues de tots els barris de la ciutat que estan obertes.

Suport a les famílies més vulnerables

Els Serveis Socials municipals continuen fent atenció telefònica i el seguiment de la situació que viuen moltes famílies vulnerables o en risc d’estar-ne.

Els ajuts són personalitzats i s’avalua cada cas individualment amb especial cura de les persones que viuen soles i estan en edat de risc o estan especialment afectades econòmicament per la situació ocasionada per la Covid-19. Es nota setmana darrera setmana un augment del nombre de persones que s’adrecen a serveis socials.

Es continua amb el repartiment de mascaretes a les entitats socials i a col·lectius vulnerables.

Dispositius policials

La Policia Municipal han fet més de 4.300 controls a persones, comerços i vehicles. Les tasques que  dur a terme la policia municipal són  resoldre dubtes sobre mesures permeses i també controls per comprovar el compliment de les mesures i les franges horàries. La policia municipal ja ha superat les 600 sancions des de l’inici de l’estat d’alarma. Es continuen fent vigilàncies a peu, amb bicicleta i amb vehicle.

Horts per autoconsum

Amb la entrada de la nova  fase de desescalada, fase 0 avançada, s’amplia la franja de dies d’accés als horts de Gallecs i el Calderí.

Els desplaçaments permesos s’hauran de fer complint la normativa vigent de distanciament social i higiene, i han de ser sempre individuals.

Es podrá accedir a qualsevol dels horts de Gallecs i el Calderí, per part dels titulars o persones autoritzades, de dilluns a divendres de 8h a 20h. 

Durant el cap de setmana es manté la prohibició d’accedir als horts, ja que coincideix amb una major presencia de persones al carrer.

Oci a Casa, gaudeix sense risc

Continua creixent setmanalment l’oferta d’Oci a casa. Actualment ja s’han fet prop de 15.000 visualitzacions dels continguts. Les propostes esportives són les més visualitzades, en especial Esport en Família.

Segons l’alcalde Josep Monràs “estem treballant  incansablement per donar cobertura  a totes les persones que s’han vist afectades per la Covid-19 així com per preparar els serveis públics a les  properes frases de desescalada. Hem de ser conscients que això no s’ha acabat i demano responsabilitat i sentit comú per part de tothom.”

 

Informació necessària

 

Telèfons i aplicacions disponibles de la Generalitat de Catalunya

 Centres d’Atenció Primària:

  • Can Pantiquet: 93 570 59 77
  • Plana Lledó: 93 579 83 83

      Es recomana trucar per telèfon abans de desplaçar-se al centre

Canals municipals

  • Whatsapp (per escrit): 683 553 250
  • Correu electrònic: ajuntament@molletvalles.cat
  • Canals d’informaió municipals habituals:

 -      Twitter: @ajmollet

-       Facebook: ajuntamentmollet

-       Instagram: @viumollet

-       Web municipal: www.molletvalles.cat 

Oficina d’Atenció Ciutadana (atenció telefònica): 93 571 95 05, de 9 a 18 h, de dilluns a dijous, i de 9 a 15 h els divendres.

Serveis Social i Servei d’Atencio a la Dona: (atenció telefònica): 93 570 77 47 i 93 570 09 08 

Es poden fer tràmits on line les 24 h a travès de la seu electrònica: https://seuelectronica.molletvalles.cat

 

#EmQuedoAcasa  #MeQuedoenCasa 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès