Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

L’Ajuntament de Mollet tanca el pressupost 2019 amb un resultat positiu i aprova un segon paquet de mesures per pal·liar els efectes de la Covid-19

29/05/2020

Acció Institucional

Una de les xifres destacades dels comptes municipals de l’exercici anterior és que l’Ajuntament té una ràtio d’endeutament molt per sota del màxim legal i compleix amb el principi d’estabilitat pressupostària i regla de la despesa. En el ple extraordinari telemàtic previst pel proper dijous 4 de juny, a les 12 h, el govern local portarà a aprovació un segon paquet de mesures per ajudar a pal·liar els efectes de la pandèmia, així com també un crèdit de mandat per tenir una major liquiditat per pagar els proveïdors en el menor termini possible perquè no es posi en risc cap lloc de treball.

La Intervenció de l’Ajuntament de Mollet del Vallès informa favorablement de la liquidació del pressupost de la Corporació de l’any 2019. Així es donarà compte en el ple extraordinari del dijous 4 de juny. L’informe conclou per l’Ajuntament un resultat pressupostari consolidat positiu de 2.617.911,41 euros.

Pel que fa més concretament al romanent de tresoreria, positiu, la xifra concreta és de 3.141.842,00 euros. En canvi, el romanent de tresoreria per a despeses generals és negatiu, 3.578.294,37 euros com a conseqüència del deute que tenen amb l’Ajuntament particulars, i altres administracions com la Generalitat de Catalunya.

En paraules de l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, afirma que “tant abans com ara especialment, no ens preocupa el dèficit, el nostre deure és amb els ciutadans i les ciutadanes, i ens endeutarem si fos necessari, fins al que permeti la legalitat, per poder ajudar a tots els molletans i les molletanes que estan patint les conseqüències de la Covid-19. Tenim un deute viu molt per sota del límit legal permès i, per tant, tenim marge per donar resposta a les necessitats urgents de la nostra ciutadania. A més, volem garantir una major liquiditat a les empreses i proveïdors de l’Ajuntament per no posar en risc cap lloc de treball”.

En aquesta mateixa línia, per la primera tinenta d’alcaldia i coordinadora de l’Àrea de Governança, Economia i Serveis Territorials, Mireia Dionisio, “els comptes de l’Ajuntament evidencien l’acurada gestió econòmica del govern municipal i dels seus tècnics, als quals volem agrair i felicitar per la seva tasca, respectant els criteris pressupostaris fixats per llei per a l’administració local. També és molt important recordar la difícil situació de liquiditat que ens provoca el deute que tenen altres administracions amb la nostra ciutat. Des de l’Ajuntament insistirem a reclamar els deutors per disposar dels diners que són de tots els molletans i les molletanes i que són més necessaris que mai”.

Davant aquesta situació, així com la situació excepcional provocada pel COVID-19, el govern portarà a aprovació un crèdit de mandat per tenir una major liquiditat que, entre d’altres, permeti pagar els proveïdors de l’Ajuntament en el menor termini possible perquè aquests disposin d’una major liquiditat i no es posi en risc cap lloc de treball.

Pel que fa al segon paquet de mesures econòmiques per ajudar a pal·liar els efectes de la crisi sanitària que s’aprovaran al ple destaquen:

 . La suspensió de la taxa de taules i cadires (terrasses) des del decret de l’estat d’alarma fins el 31 de desembre de 2020.

 . La suspensió de la taxa de recollida de paper i cartró comercial pels comerços i serveis que han hagut de tancar durant l’aplicació de l’estat d’alarma, des del decret d’aquest i fins el 31 de desembre de 2020.

 . Taxa escola bressol: Si en el moment de la preinscripció un o dos dels progenitors estan en un ERTO, atur o autònom que com a conseqüència de la COVID-19 ha vist davallar els seus ingressos, se’ls hi podrà aplicar el vàrem de la tarifació social de l’escola bressol que els hi pertoqui, pels ingressos que acreditin tenir durant el mes de març, abril i maig. La seva taxa d’escola bressol es comprovaria trimestralment. Mentre compleixin requisits continuarien tenint la tarifació social.

. Taxa Aigua: A partir del cobrament del segon trimestre, aquelles famílies que estiguin en atur o en un ERTO o autònoms que han vist reduït els seus ingressos com a conseqüència de l’Estat d’Alarma, se’ls hi aplicarà la bonificació del 95% de la taxa de l’aigua, si compleixen els requisits amb els seus ingressos de març, abril i maig. Se’ls hi aplicaria aquesta reducció del 95% en cada trimestre, mentre que compleixin els requisits i per tant serà revisable trimestre a trimestre.

. Taxa Escombraries: A les famílies que estiguin en un ERTO o autònoms que han vist reduït els seus ingressos com a conseqüència de l’Estat d’Alarma, si amb els ingressos de març, abril i maig compleixen els requisits, se’ls hi aplicarà la tarifa reduïda de 3,32 euros, revisable trimestre a trimestre.

. Modificació de bases de pressupost per poder atorgar subvencions a escoles per a la celebració de casals d’estiu 2020.

D’altra banda, també s’obrirà en breu el termini per poder demanar les subvencions a totes les entitats de la ciutat, perquè aquestes puguin acollir-se quan abans, i donar així suport a tot el teixit associatiu molletà.

Finalment, l’Ajuntament de Mollet del Vallès recorda altres dades destacades en matèria d’ajudes econòmiques i socials com els gairebé 50.000 euros en bonificacions pel que fa al rebut de l’aigua i escombraries a aproximadament 500 famílies durant el primer trimestre de l’any, xifra que s’incrementarà en aquest segon trimestre amb motiu de les noves mesures i bonificacions adoptades per pal·liar els efectes de la Covid-19; l’atenció domiciliària durant l’estat d’alarma a263 famílies, les 810 teleassistències, la distribució de 1.270 targetes moneder per a beques menjador, les 20 compres fetes per abastir el banc d’aliments, les 2.850 persones que han estat ateses ajuts directes o indirectes a través de Serveis Socials en aquests moments, o les persones i comerços que ja han sol·licitat el seu ajut a la nova Oficina d’ajuts Covid-19.

 

Informació necessària

Telèfons i aplicacions disponibles de la Generalitat de Catalunya

 Centres d’Atenció Primària:

  • Can Pantiquet: 93 570 59 77
  • Plana Lledó: 93 579 83 83

      Es recomana trucar per telèfon abans de desplaçar-se al centre

Canals municipals

  • Whatsapp (per escrit): 683 553 250
  • Correu electrònic: ajuntament@molletvalles.cat
  • Canals d’informaió municipals habituals:

-       Twitter: @ajmollet

-       Facebook: ajuntamentmollet

-       Instagram: @viumollet

-       Web municipal: www.molletvalles.cat 

Oficina d’Atenció Ciutadana (atenció telefònica): 93 571 95 05, de 9 a 18 h, de dilluns a dijous, i de 9 a 15 h els divendres.

Serveis Social i Servei d’Atencio a la Dona: (atenció telefònica): 93 570 77 47 i 93 570 09 08 

Es poden fer tràmits on line les 24 h a travès de la seu electrònica: https://seuelectronica.molletvalles.cat

#EmQuedoAcasa  #MeQuedoenCasa 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès