Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

L’Ajuntament de Mollet manté tancades provisionalment les Escoles Bressol Municipals

01/06/2020

Educació

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha decidit no obrir les Escoles Bressol Municipals mentre el Departament d’Educació mantingui les actuals condicions de reobertura que ha fet públiques. Pel consistori molletà, aquestes condicions no garanteixen la seguretat sanitària dels infants, les seves famílies i dels docents, trenca el model educatiu establert i tampoc facilita la reconciliació familiar i laboral.

L’Ajuntament de Mollet vol deixar clar que el principal criteri que ha portat a prendre aquesta decisió és la seguretat dels infants, les seves famílies i els docents, i els criteris de reobertura marcats per la Generalitat, segons el regidor d’Educació Raúl Broto, “no ens ofereixen garanties per protegir i salvaguardar aquesta seguretat”.

Raúl Broto, també ha justificat aquesta decisió pel fet que les condicions indicades pel Departament d’Educació “tampoc permeten la continuïtat del nostre projecte pedagògic, basat en potenciar les capacitats d’autonomia i descoberta dels infants”. Per Broto, després d’aquest llarg període en el que els infants no han pogut anar a les escoles “el retorn en aquestes condicions no és adient si tenim en compte, per exemple, que els infants no podran reconèixer a la seva docent referent, ja que serà obligatori l’ús de mascaretes, ni podran jugar o interactuar amb els seus companys i companyes”. A més, “la reduïda ràtio d’alumnes per aula que es planteja pot provocar que els infants s’hagin de reubicar en grups, espais i/o amb un professorat (mestre/a o educador/a) diferents a l’habitual amb totes les conseqüències negatives que això pot provocar”.

En referència a la conciliació laboral i familiar, per l’Ajuntament de Mollet, l’horari establert de 9h a 13h i la obligació d’esglaonar l’entrada dels grups amb 15 minuts de diferència, fan complicat preveure que aquesta conciliació de les famílies es pugui dur a la pràctica.

Fins i tot, encara que es decidís ampliar aquest horari fins la tarda, Raúl Broto recorda que “no veiem la possibilitat d’oferir el servei de menjador amb les condicions sanitàries i de seguretat adients”.  

L’Ajuntament de Mollet també vol informar que algunes famílies ja li han fet arribar que amb aquestes condicions no tenen la voluntat de portar als seus fills i filles a les escoles durant aquest període provisional de reobertura.

Al llarg de tot aquest període que ha provocat la pandèmia de la covid-19, les Escoles Bressol Municipals han estat i estan constantment en contacte virtual amb els infants i les seves famílies amb el propòsit de mantenir els vincles afectius.

De cara al curs 2020 - 2021, l’Ajuntament ja està treballant en les mesures que caldrà adoptar tot i seguir a l’espera d’unes indicacions clares per part dels departaments d’Educació i Salut.   

 

Informació necessària

Telèfons i aplicacions disponibles de la Generalitat de Catalunya

 

  

 

      Centres d’Atenció Primària:

  • Can Pantiquet: 93 570 59 77
  • Plana Lledó: 93 579 83 83

      Es recomana trucar per telèfon abans de desplaçar-se al centre

 

      Canals municipals

 

 

  • Canals d’informaió municipals habituals:

 

-       Twitter: @ajmollet

-       Facebook: ajuntamentmollet

-       Instagram: @viumollet

 -       Web municipal: www.molletvalles.cat 

 

Oficina d’Atenció Ciutadana (atenció telefònica): 93 571 95 05, de 9 a 18 h, de dilluns a dijous, i de 9 a 15 h els divendres.

Serveis Social i Servei d’Atencio a la Dona: (atenció telefònica): 93 570 77 47 i 93 570 09 08 

Es poden fer tràmits on line les 24 h a travès de la seu electrònica: https://seuelectronica.molletvalles.cat

 

#EmQuedoAcasa  #MeQuedoenCasa 

 

 

 

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès