Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

L'Ajuntament de Mollet, amplia la protecció social perquè ningú es quedi enrere per la Covid-19

16/06/2020

Benestar Social

Des del primer moment l’Ajuntament ha reforçat l’atenció i suport als molletans i les molletanes per pal·liar els efectes de la Covid -19, per exemple, durant aquests 100 dies s’han realitzat més de 7.000 actuacions directes des de Serveis Socials i més d’un miler de gestions a l’Oficina específica Ajuts Covid-19. L’equip de govern anuncia que s’amplia fins a finals d’aquest mes de juny el període per demanar ajuts a través de l’Oficina específica creada amb aquesta finalitat.

L’Ajuntament ha reforçat totes les ajudes a les persones i també ha treballat en un ambiciós pla de cobertura social extraordinari per pal·liar els efectes de la Covid-19. L’Ajuntament ha aprovat ja dos Plans d’ajudes, el primer d’1,5 milions d’euros i que preveu ajudes directes i bonificacions per a que ningú quedi enrere. Els ajuts contemplats en el Pla, és amb recursos municipals i són independents de les polítiques o els recursos que puguin venir d’altres administracions.

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha recordat que ”A Mollet la prioritat són les persones, tots els molletans i les molletanes. Hem aprovat dos paquets de mesures extraordinaris per donar ajudes a les famílies i els comerços afectats econòmicament per la Covid-19. Una cobertura social que se suma a la xarxa de suport social que ja hi ha a Mollet i que és una de les més completes de la província. L’Ajuntament de Mollet, no deixarà ningú enrere “ i també ha volgut felicitar novament “l’esforç de tots els treballadors i treballadores municipals per la seva vocació de servei púbic i per dedicar tots els esforços i l’ànima a ajudar el conjunt de molletans i molletanes en aquet moment excepcional”

La regidora de Serveis Socials, Ana M. Díaz, ha explicat què “Des del departament de Serveis Socials s’ha treballat incansablement durant tots aquests mesos per atendre a tothom qui hi ho ha sol·licitat i per acompanyar a totes aquelles persones que han pogut necessitar algun tipus d’ajuda o orientació, en especial aquelles persones de més risc com el col·lectiu de gent gran”

Les atencions Serveis Socials durant aquests tres mesos de pandèmia són les següents:

Els equips de Serveis Socials

S’han atès un total de4.525 persones. S’han realitzat 7.246 actuacions amb informació, orientació i assessorament, tramitacions, valoració i accés a recursos, atenció domiciliària i teleassistència, accés a alimentació bàsica i suport familiar.

SIAD

S’han atès 158 dones amb 347 actuacions jurídiques, psicològiques i altres.

Atenció Domiciliària i Teleassistència

S’han atès270 persones mitjançant el Servei d´Atenció Domiciliària, i 775 mitjançant el Servei de Teleassistència.

Suport Xarxa COVID-19

189 voluntaris i voluntàries s’han sumat a la xarxa Covid per ajudar aquelles persones que poguessin necessitar.

41 voluntaris i voluntàries han cosit 3.500 mascaretes i 172 bates a través de l’empresa Robin Hat qui les esterilitza i les reparteix gratuïtament als centres sanitaris.

Suport a les Necessitats Bàsiques

Degut a la situació de COVID-19 han augmentat el nombre de suport d’aliments per part de la població de Mollet del Vallès que es troben en una situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica. Han rebut suport alimentari del banc d’aliments 1.760 persones a les que se sumen les 40 persones estan rebent suport d´alimentació mitjançant el Menjador Social de Caritas.

Durant aquesta pandèmia també s’han repartit targetes moneder a les famílies vulnerables per poder cobrir l´alimentació bàsica  dels infants que tenien concedida la beca de menjador i els nens que assisteixen al casal obert. S´han concedit un total de 1.498 targetes moneder, d’elles 512 són aportació econòmica directa de l’Ajuntament de Mollet .

Oficina d’Ajuts Covid-19

L’Oficina d’ajuts Covid-19 es va posar en marxa el 18 de maig com un espai específic per atendre a aquelles famílies i comerços afectats econòmicament per la Covid-19. Des de la posada en marxa de la Oficina Ajuts COVID s´han fet 1.041 gestions (atencions presencials, atenció telefònica i per correu) s´han tramitat 240 expedients d´ajuts a persones i famílies i 210 expedients d’ajuts a comerços, autònoms i pymes.

Ja s´han tramitat els expedients de les primeres 132 famílies per tal que puguin cobrar l´ajuda en breu

El Coordinador de l'Àrea de Modernització i Qualitat de Serveis, Xavier Buzón, ha comentat què “Atès que la voluntat de l’Ajuntament és no deixar ningú enrere i poder donar cobertura social a totes aquelles persones afectades econòmicament per la Covid-19, s’ha decidit ampliar el termini per a sol·licitar ajudes tant a persones com a comerços, autònoms, pymes fins al 30 de juny”

 

Informació necessària

 

Telèfons i aplicacions disponibles de la Generalitat de Catalunya

 Centres d’Atenció Primària:

  • Can Pantiquet: 93 570 59 77
  • Plana Lledó: 93 579 83 83

     Es recomana trucar per telèfon abans de desplaçar-se al centre

Canals municipals

  • Whatsapp (per escrit): 683 553 250
  • Correu electrònic: ajuntament@molletvalles.cat
  • Canals d’informaió municipals habituals:

-       Twitter: @ajmollet

-       Facebook: ajuntamentmollet

-       Instagram: @viumollet

-       Web municipal: www.molletvalles.cat 

Atenció ciutadana

Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) i Oficina d’Atenció al Consumidor (OMIC).Es pot demanar cita prèvia de forma telemàtica a https://molletvalles.simplybook.it/,  o a través del telèfon 93 571 95 05

Serveis Socials Municipals,  Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP i Servei d’Atenció i Informació a les Dones (SIAD). Es pot demanar cita prèvia trucant als telèfons:

-       Centre Cívic l´Era  93 570 09 08

-       CIRD Joana Barcala  93 570 77 47

-       CDIAP  93 570 49 22

-       SIAD 93 570 77 47

Es poden fer tràmits online les 24 h a través de la seu electrònica: https://seuelectronica.molletvalles.cat

#EmQuedoAcasa  #MeQuedoenCasa 

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès