Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Ja es poden conèixer els arbres de Mollet, des de casa

21/07/2020

Medi Ambient

L'Ajuntament de Mollet del Vallès incorpora a la pàgina web municipal i també al portal de transparència l’inventari dels arbres municipals. De cada arbre es pot consultar un número individual d’identificació, l’emplaçament, l’espècie, i la seva mida. La informació es pot visualitzar de forma gràfica, individualment o per tot el municipi, i es pot exportar als principals formats de dades obertes i sistemes d’informació geogràfica (GIS).

La ciutat disposa 14.500 arbres, dels quals es fa un seguiment i manteniment acurats per a la seva conservació i gaudi per part de tothom cada veí i veïna. En la seva aposta per una ciutat verda i de lluita contra l’emergència climàtica Mollet, que va portar a que Mollet fos Capital Europea del Medi Ambient al 2015, està concebuda com una ciutat on predominen les zones verdes, cada molletà i molletana viu a menys de 300 metres d’una.

El mapa d'arbrat municipal permetrà a la ciutadania conèixer les més de 190 espècies d’arbres que hi ha a la ciutat, especialment reforçant la vessant educativa i el model de gestió d’excel·lència en aquest àmbit, i en especial els 48 arbre singulars i protegits que tenim a la ciutat.

El regidor Raúl Broto afirma què “Els arbres són molt importants per a combatre l’Emergència Climàtica. Des de Mollet sempre hem apostat per a tenir arbres a la nostra ciutat, arbres d’ombra, autòctons, que s’adaptin be a la nostra climatologia i també, que donen uns bonics colors a la primavera i la tardor molletana. Ara, volem compartir aquesta informació que tenim de l’arbrat amb la ciutadania. Creiem que serà una eina molt interessant i de molta utilitat i que permetrà a la ciutadania conèixer aquells arbres que veu des de casa seva o en els seus passejos i a l’hora prendre a estimar-lo si cuidar-los. I també permetrà a les escoles estudiar la gran biodiversitat de la nostra ciutat”

El mapa, a més, permet canviar diferent tipus de cartografia de fons. La visualització està separada en tres capes gràfiques diferenciant si es tracta d’arbrat viari, arbrat en equipaments o arbrat en parcs i places.

Accedint al portal de transparència es poden consultar també altres dades, agrupades per anualitat, recollint les noves plantacions d’arbrat i de poda. Aquesta informació s’anirà actualitzant i ampliant regularment amb noves dades de gestió com la poda executada, a més a més de l’inventari.

La informació publicada permet l’accés lliure a la informació per part de la ciutadania, ja sigui per a la seva relació amb l’administració en relació a aquest arbrat com per a la seva reutilització aprofitant els recursos públics municipals disponibles amb qualsevol altra finalitat, com a foment de la transparència en la gestió, reutilització empresarial, la millora dels serveis a la ciutadania, la generació d’activitats d’impacte social, o buscant l’eficiència en la governança, entre altres.

 

Els arbres de Mollet  


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès