Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

El Monument als donants de sang a Mollet del Vallès, recollit al llibre de la Federació Catalana de Donats de Sang

04/09/2020

Solidaritat i Cooperació

La Federació Catalana de Donants de Sang ha lliurat a l’Ajuntament de Mollet el llibre Monuments als Donants de Sang. Es tracta d’un recull de les més de cent escultures que ajuntaments, com el de Mollet, han construït en reconeixement a les persones donats de sang del municipi.

La Federació Catalana de Donants de Sang, a través del delegat de l’Associació de Donants de Sang del Vallès Oriental, Enric Batiste, ha lliurat a l’Ajuntament de Mollet del Vallès el llibre Monuments als Donants de Sang. L’ha recollit la regidora de Salut Pública, Pepi Muñoz, aprofitant la campanya de donació de sang que es du a terme avui divendres i demà dissabte, de 10 a 14 i de 17 a 21 h al Mercat Vell.

L’obra recull més d’un centenar de monuments que els Ajuntament de Catalunya han fet als seus donants de sang. Amb el llibre, la Federació Catalana de Donants de Sang ha volgut agrair als ajuntaments la sensibilitat de col·laborar amb el patrocini de les escultures dedicades als seus donants, als escultors i escultores pel seu missatge artístic i a les Associacions de Donants de Sang i als seus delegats i delegades pel seu treball i suport.

La Federació Catalana de Donants de Sang té com a objectius aglutinar, fomentar i divulgar la donació altruista de sang i plasma a Catalunya i afirma que aquestes obres fan una gran difusió perquè el món ha de saber que donar sang és un acte de solidaritat que salva vides.

El monument que va construir l’Ajuntament de Mollet porta la inscripció “La ciutat de Mollet del Vallès en reconeixement als donants de sang” i està instal·lada sota el Roure de l’Hospital i es va inaugurar el 26 de març de 2011.

L'alcalde, Josep Monràs s'ha mostrat molt agraït per la donació d'aquest llibre perquè el monument molletà és un "reconeixement a moltes persones anònimes que al llarg dels anys han mostrat la seva solidaritat donant sang. També voldria tenir un record especial avui per, Romà Parera que ens va deixar fa uns mesos i amb el que vaig tenir l'honor d'inaugurar aquest monument que tenim a Mollet des de 2011 i que va ser un gran actiu a l'entitat i a Mollet"

La regidora de Salut Pública, Pepi Muñoz, ha recollit el llibre i ha declarat que l’Ajuntament va decidir fer aquest monument “perquè Mollet és una ciutat pionera en donacions de sang i volíem dedicar-lo a totes les persones donants.Donar sang és un acte solidari, altruista; és donar vida”.

Durant l’entrega del llibre, el delegat de l’Associació de Donants de Sang del Vallès Oriental, Enric Batiste, ha explicat que “la Federació ha decidit fer el llibre i repartir-lo a tots els ajuntaments que col·laboren amb les captes de sang, com és el cas de Mollet” i ha volgut recordarque “amb la Covid-19 es van aturar moltes operacions, però ara que s’estan reprenent calen moltes donacions, així que vull animar a tothom que pugui que doni sang perquè és del tot necessari i salva moltes vides.”


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès