Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

L’Ajuntament segueix aplicant mesures per minvar les conseqüències de la pandèmia i avaluant els efectes de les que s’han pres fins ara

07/09/2020

Salut

La Comissió Tècnica d'Emergències de la Covid-19, presidida per l'alcalde Josep Monràs, s’ha reunit aquest dilluns per avaluar els efectes de les mesures que s’han pres fins ara per fer front a la situació fruit de la crisi del coronavirus i adoptar-ne de noves. El risc de rebrot continua sent alt, però és manté estable.

En aquests moments, Mollet del Vallès acumula 1.037 casos diagnosticats des de l’inici de la pandèmia, segons dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

En els darrers 14 dies s’han diagnosticat 111casos i la darrera setmana 56, cosa situa a Mollet en un risc alt. Així mateix, hores d’ara, hi ha 10 persones ingressades a l’Hospital de Mollet.

Per tot plegat, i malgrat constatar que l’índex de casos no és excessivament alt, l’Ajuntament de Mollet segueix fent una crida a la prudència i extremar les precaucions fent cas de les recomanacions sanitàries establertes. 

Per aquest motiu, l’Ajuntament recorda que se segueixen reforçant les atencions via telefònica (Ajuntament de Mollet del Vallès: 90 571 95 00) i que també es pot assistir presencialment als diferents organismes municipals d’atenció la ciutadania demanat cita prèvia a: 

https://molletvalles.simplybook.it/v2/#book/count/1/provider/any/

Actuacions policials

Tot just va entrar en vigor l’obligatorietat de portar mascareta a la via pública, la Policia Municipal i els Agents Cívics van començar a dur a terme una campanya d’informació i conscienciació a la ciutadania.  

A partir d’aquí, s’està fent especial incidència de control i seguiment de les mesures establertes per evitar els contagis amb actuacions al carrer de policies uniformats i de paisà. En aquest sentit, en els darrers dos mesos  s'han denunciat més de 320 infraccions a Mollet, infraccions que són de 100 euros per no portar la mascareta, fer-ho de forma incorrecta o portar-la a sobre i no fer-ne ús. 

La Policia Municipal també està vetllant pel correcte compliment de la resta de mesures de seguretat obligatòries com ara la prohibició de reunions de més de 10 persones, ja sigui a l’àmbit públic o privat, o el consum d’alcohol al carrer.

En aquest sentit, per consum d'alcohol a la via pública, fins el passat 31 d’agost, s’han detectat 135 infraccions.

També s’han detectat 30 infraccions de bars o establiments per ocupació de la via pública sense autorització, per no tenir llicència o per no respectar la limitació d'espai a la terrassa.

Programa d’Activitats, Cursos i Tallers i Programa Mou-te!

En els dos casos, l’inici de les activitats es posposa fins després del començament del curs escolar.

L’Ajuntament també valora la possibilitat de fer aquestes activitats amb grups més estables i reduïts per complir amb totes les mesures de seguretat.

Fins i tot, si fos necessari, el seguiment dels cursos continuaria fent-se amb format telemàtic.

En breu, l’Ajuntament informarà sobre com s’impartiran els programes així com el format per fer les inscripcions i les dates.

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès