Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Inici atípic del curs escolar a Mollet, seguint totes les mesures de seguretat indicades pels protocols dels Departaments d’Educació i Salut

14/09/2020

Educació

Avui ha arrencat el curs escolar 2020-21 per a uns 7.300 alumnes, després de sis mesos sense classes presencials per la Covid-19. L’Ajuntament ha valorat positivament aquest inici de curs que, de ben segur, estarà marcat per la pandèmia.

Al voltant de 7.300 alumnes d’Educació Infantil (1.400), Primària (3.400) i Secundària Obligatòria (2.500) dels centres educatius públics i concertats de Mollet del Vallès han començat avui un curs escolar atípic pel coronavirus.

Les famílies de l’alumnat han seguit les mesures de seguretat establertes pels departaments d’Educació i de Salut, atenent el pla d’actuació de cada centre educatiu, amb entrades esglaonades, la mascareta obligatòria i la declaració de responsabilitat signada. Només hi ha hagut incidències puntuals en algun centre però, majoritàriament, el curs ha començat amb normalitat.

El regidor d’Educació, Raúl Broto, ha destacat “tota la feina que han fet els docents, en especial els equips directius, per preparar-se per aquesta obertura. Des dels centres ens indiquen que ha estat un inici amb normalitat dins de la nova realitat en què ens trobem. Des de l’Ajuntament valorem positivament les diverses mesures addicionals que hem impulsat per a reforçar aquest inici escolar amb seguretat sanitària: talls de circulació per evitar aglomeracions a les entrades i sortides, reforç de neteja durant l’horari lectiu, entre d’altres”.

Un cas positiu a l’Escola Bressol Els Pinetons

Divendres passat a la nit, el departament de Salut va notificar a l’Ajuntament de Mollet un caps positiu de Covid-19 d’un infant matriculat a l’Escola Bressol Municipal Els Pinetons. Raúl Broto ha explicat que “immediatament vam activar els protocols, que ja tenim preparats i que marquen molt bé els passos que hem de seguir. En segon lloc vam comunicar a les famílies del grup estable que els infants han d’estar 14 dies aïllats, i a tots se’ls hi farà una prova PCR des d’un Centre d’Atenció Primària. També es va comunicar a la resta de famílies de l’escola la situació per a que en tinguessin coneixement. En tercer lloc, hem recollit informació de com està anant el dia a l’escola, el qual transcorre amb normalitat. Estem satisfets que aquests protocols funcionin però, malauradament aquesta serà una situació que, possiblement, s’anirà repetint al llarg del curs”.  

El cas positiu s’ha donat en un infant que forma part d’un grup estable de convivència format per 10 alumnes, la mestra i l’educadora. L’Ajuntament va fer ahir diumenge una desinfecció de l’espai.

D’altra banda, el projecte Patis Oberts se suspèn mentre duri la situació de pandèmia.

 

 

 

 

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès