Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

L’humorista gràfic molletà Fer mor als 71 anys

14/09/2020

Actualitat

Josep Antoni Fernández i Fernández, conegut amb el pseudònim Fer, ha mort després d’una llarga malaltia. L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, i l’Ajuntament, han expressat el seu més sentit condol a la família i a les amistats del dibuixant per la pèrdua d’una de les figures més destacades de l’humor gràfic d’aquest país.

L’alcalde Josep Monràs ha lamentat la pèrdua de Fer dient que era “una persona entranyable, capaç de transformar la realitat en un dibuix satíric, on podíem veure moltes visions d’aquella realitat que ens envoltava. Avui, malauradament, una malaltia se l‘ha endut però, per sempre més, la figura de Fer quedarà impregnada a la història de la nostra ciutat. L’exposició que hi ha actualment al Museu Abelló de Mollet demostra la llarguíssima trajectòria d’aquesta persona que, més enllà dels dibuixos humorístics, darrere hi havia una persona plena d’humanitat i calidesa. Vagi aquest record a l’inestimable amic Fer”.

Fer, fill adoptiu de Mollet del Vallès

Josep Antoni Fernández i Fernández, conegut amb el pseudònim Fer, és el tercer molletà que rep la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, després del pintor Joan Abelló i l’actor Josep Maria Pou. Tot i que va néixer a Mansilla de las Mulas, a Lleó, l’any 1949, de ben menut va venir a viure a Mollet amb els seus pares i els seus germans.

Es va llicenciar en Història i va fer de professor, però la seva vida ha sigut el dibuix, l’humor gràfic. Fer va ser director de les revista satírica  El Papus i també d’El Jueves, on hi continuava col·laborant, a més de fer una vinyeta diària a El Punt Avui i ser l’impulsor dels Premis Internacionals d’Humor Gat Perich. Fer va ser Micròfon de l’Any de Ràdio Mollet l’any 2018 i també va dibuixar la vinyeta del mil·lenari de Mollet.

Fer. L’humor amable, al Museu Abelló

El Museu Abelló acull l’exposició Fer. L’humor amable, una mostra  sobre la seva obra, on s’hi poden trobar algunes joies inèdites, com els seus primers dibuixos o la seva col·lecció particular. Una exposició diferent on les obres són historietes de còmic, ironitzen sobre el país, la política o l’esport. La mostra es va inaugurar a principis d’any però la Covid-19 va obligar a tancar el Museu i, per tant, el calendari d’aquesta exposició es va veure afectat i encara es pot admirar.

http://www.museuabello.cat/2020/06/02/fer-lhumor-amable/

El funeral es farà demà dimarts, a les 17 h, a l’Església de Sant Vicenç de Mollet del Vallès.

El butlletí municipal 4 cantons del mes de setembre de l’any 2018 va publicar una entrevista amb Fer que la podeu llegir en aquest enllaç:

https://www.molletvalles.cat/assets/Documents/4C-199-web.pdf

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès