Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Mollet s’adhereix a la Declaració de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat per una Recuperació Verda i Socialment Justa

05/10/2020

Medi Ambient

La Junta de Govern Local de Mollet ha donat suport aquest dilluns a la Declaració de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat per una Recuperació Verda i Socialment Justa que el passat setembre va aprovar la 20a Assemblea General de la Xarxa.

Amb aquest acord, l’Ajuntament de Mollet del Vallès, que es va adherir a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat l’any 1998, ratifica la seva llarga trajectòria apostant pel desenvolupament sostenible i fomentant polítiques i actuacions ambientals en àmbits, com ara, l’eficiència energètica, les energies renovables, la mobilitat sostenible, la biodiversitat urbana, l’educació ambiental o l’alimentació ecològica, entre d’altres.

Unes polítiques i unes actuacions que han portat a la ciutat de Mollet a ser reconeguda en diverses ocasions, tant a nivell català com estatal i europeu.   

Acords de la 20a Assemblea General de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat ha acordat:

  • Incorporar la recuperació verda i socialment justa a les polítiques de reactivació econòmica.
  • Reforçar i accelerar la transició energètica a través de l’autoconsum i les  energies renovables, la fiscalitat municipal i el suport a aquelles iniciatives adreçades especialment als col·lectius més vulnerables i a les comunitats energètiques locals.
  • Potenciar el model d’economia circular
  • Afavorir la mobilitat sostenible i la qualitat de l’aire per garantir la salut de la ciutadania
  • Preservar la biodiversitat dels espais naturals urbans i periurbans.
  • Donar suport a un sistema alimentari sostenible i just en els àmbits dels horts socials i ecològics, els menjadors escolars, la restauració, el consum domèstic i el producte local.
  • Repensar l’educació ambiental com una eina essencial de resposta i solució a la crisi, d’empoderament i de participació en el marc de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible

El 2n tinent d’Alcaldia i coordinador del programa Agenda 2030 Objectius de  Desenvolupament Sostenible, Xavier Buzón, ha afirmat què: “Aquesta adhesió és un pas més que dona la nostra ciutat  per aconseguir les fites marcades dins dels Objectius del Desenvolupament Sostenible i en la lluita contra l’Emergència Climàtica, de la que som exemple.”


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès