Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

La contenció, la justícia social i la fiscalitat verda: prioritats de les ordenances fiscals del govern de Mollet per al 2021

05/10/2020

Acció Institucional

El govern municipal inicia la ronda de contactes amb la resta de grups municipals de l'Ajuntament de Mollet del Vallès per negociar i aprovar al proper Ple d’octubre les Ordenances fiscals i preus públics per a l’any 2021. Les propostes de l'executiu local estan elaborades tenint en compte l'actual escenari Covid-19, prioritzant les ajudes i la cobertura social a les persones, famílies i col·lectius més afectats per les conseqüències econòmiques negatives de la pandèmia. A més de la contenció i justícia fiscal, els criteris inclouen la tarifació verda i social.

Els criteris generals del projecte d'Ordenances fiscals i preus públics per a l'any vinent del govern molletà són aquests:

- Contenció fiscal

- Introducció de noves tarifes socials

- Ampliació de les bonificacions verdes

- Justícia social: regularitzar impostos als patrimonis més alts

- Protecció social

Així mateix, el govern municipal proposarà mantenir per al 2021 les mesures COVID aprovades el passat mes de juny i que suposaven bonificacions a la taxa d’aigua i la taxa d’escombraries per aquelles persones que estiguin en atur o en un ERTO i autònoms que han vist reduït els seus ingressos. 

Congelació i una nova tarifació social de la Taxa de Residus 2020, malgrat el considerable augment del cànon de residus que aplicarà la Generalitat.

L'equip de govern local no només proposa congelar la taxa de residus davant el considerable augment de la mateixa per part de l’Agència Catalana de Residus de la Generalitat de Catalunya i altres administracions, sinó que, a més, introduirà una nova tarifació social, més àmplia, per aquelles famílies més vulnerables i amb més necessitat.

Per a l'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, "la nostra proposta d'ordenances fiscals i preus públics estan en consonància amb les nostres prioritats com a govern de coalició d'esquerres i progressista, donant cobertura social a les persones, famílies i col·lectius més vulnerables i afectats per la crisi econòmica provocada per la Covid-19. Proposem noves bonificacions socials i verdes per seguir fent de la nostra ciutat, una ciutat compromesa amb el medi ambient i les persones".

Per la seva part, la Primera Tinenta d'Alcaldia i regidora d'Economia, Mireia Dionisio, afirma que "l'Ajuntament de Mollet del Vallès seguirà fent tots els esforços econòmics que siguin necessaris per no deixar ningú enrere. Aprofitem per tornar a reclamar els més de 2 milions d'euros que, només en aquest any 2020, ens deu la Generalitat de Catalunya. Són molts diners, de tots els molletans i les molletanes, que podríem destinar per ampliar encara més la cobertura social i ajudar a persones i famílies que pitjor ho estan passant per culpa de la pandèmia."


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès