Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

L’Ajuntament informa

08/10/2020

Avisos

Que un cop coneguda la sentència del judici celebrat divendres 18 de setembre contra el regidor del consistori molletà Oriol López i l’expresident d’ERC a Mollet, Albert Biescas, davant les acusacions públiques contra càrrecs i funcionaris públics, l’Ajuntament de Mollet del Vallès anuncia que no recorrerà la sentència.

Antecedents:

  • La Fiscalia va querellar-se contra Oriol López i Albert Biescas per les seves declaracions públiques davant l’anul·lació judicial d’una adjudicació d’una finca en què feien greus acusacions públiques contra càrrecs i funcionaris públics.

 

  • Els serveis jurídics del consistori molletà van posar en coneixement de la Fiscalia aquestes declaracions i li van remetre tot l’expedient referent a l’adjudicació a fi que pogués comprovar que tot s’havia fet bé. La Fiscalia no va veure irregularitats en l’adjudicació però va actuar d’ofici contra els membres d’ERC en veure-hi un delicte de calúmnies.

 

  • L’Ajuntament de Mollet va posar en coneixement de la Fiscalia de Granollers aquelles acusacions en defensa del dret fonamental de la ciutadania a la bona administració, la transparència i la integritat de les institucions i dels poders públics. 

 

  • Van ser la Fiscalia i el jutge instructor els que van veure indicis de delicte i van decidir querellar-se contra Oriol López i Albert Biescas.

L’Ajuntament respecta la decisió judicial absolutòria, malgrat no compartir-la, i anuncia que no té voluntat de recórrer-la. Alhora, informa que, sempre que es vegin indicis de calúmnies i acusacions que atemptin contra l’honorabilitat i el bon funcionament de l’Ajuntament, dels funcionaris públics o dels càrrecs públics electes, demanarà sempre empara a la justícia.


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès