Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Comença la vacunació als CAP de Mollet dels majors de 80 anys, cuidadors i persones dependents

18/02/2021

Salut

Els dos Centres d’Assistència Primària de Mollet del Vallès, el de Plana Lledó i el de Can Pantiquet, han començat avui a administrar les vacunes a les persones més grans de 80 anys, a les persones cuidadores i a les persones dependents.

A quin grup de persones es vacunarà?

Es començarà a vacunar a les persones majors de 80 anys, cuidadors i persones dependents.

Com m’avisaran de la vacunació?

Els Centres d’Atenció Primària (Els CAPS) contactaran directament amb les persones que es troben dins d’aquest grup per concertar dia i hora de subministrament de la vacuna.

Aquelles persones que es puguin desplaçar se’ls citarà perquè vagin al punt de vacunació o a centres de dia que li correspongui. En les situacions en les quals no sigui possible, es farà en els domicilis.

El progrés en el pla de vacunació dependrà de la disponibilitat i de la quantitat de vacunes rebudes i segons les indicacions de les autoritats sanitàries.

Importància de la vacunació

La vacunació té com a objectiu arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia; quan una part de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueixen la seva propagació i els contagis fins a un nombre residual.

En aquest context, la vacuna contra la COVID-19 esdevé l’eina principal per fer front a la pandèmia. El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ja ha detectat una reducció del 80% de les infeccions entre els col·lectius que ja l’han rebut.

 

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès