Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

L’Ajuntament de Mollet i la Fundació Aíto Garcia Reneses presenten el nou projecte formatiu Posa’t al dia, Format en l’esport adreçat a totes aquelles persones que formen part del teixit esportiu.

26/03/2021

Esports

L’Ajuntament de Mollet del Vallès i la Fundació Aíto García Reneses han presentat aquest divendres un nou projecte formatiu en format online i gratuït adreçat a totes aquelles persones d’arreu que practiquin l’esport, ja sigui de forma individual o col·lectiva. L’any 2017, l’Ajuntament i la Fundació van signar un conveni de col·laboració amb l’objectiu de fomentar l’esport com a mitjà d’integració social i com un hàbit de vida sana i saludable. Des d’aleshores han organitzat plegats diferents clínics i simpòsiums amb aquesta finalitat.

La iniciativa Posa’t al dia, Format en l’esport ofereix en format online i gratuït un seguit de formacions adaptades a qualsevol esport col·lectiu o individual que es duran a terme entre els mesos d’abril i juny d’enguany.

Les formacions, entre d’altres, giraran entorn a la gestió de les emocions d’un club en temps de pandèmia, nutrició i dietètica a l’esport, la gestió esportiva o  com millorar aspectes tècnics en l’àmbit dels entrenadors/es.  

Aquestes formacions seran impartides per primeres espases del món de l’esport, com ara entrenadors i exentrenadors professionals de bàsquet i futbol sala, directors esportius, preparadors físics o psicòlegs esportius. 

Per l’alcalde de Mollet i responsable de l’àrea d’esports, Josep Monràs “la figura de l’Aíto sempre s’ha lligat al món del bàsquet, però la seva trajectòria  esportiva també està avalada per la formació, és el seu ADN, i en aquest sentit, coincidim plenament a l’hora de projectar des de l’Ajuntament de Mollet les nostres polítiques esportives”.

Segons Monràs “ la Fundació i l’Ajuntament de Mollet comparteixen aquesta il·lusió per seguir formant. Els temps han canviat i si volem reforçar el nostre teixit esportiu, els nostres formadors o els nostres directius amb aquesta visió tan canviant que té el món de l’esport, voldrà dir que contribuirem a engrandir encara més les seves entitats, el seu municipi o qualsevol altre indret on hi hagi pràctica esportiva”.

Monràs també ha volgut recordar que “aquesta formació, que es gratuïta, no s’adreça únicament als molletans i a les molletanes. Va més enllà, va dirigida a totes aquelles persones que vulguin reciclar-se, aprendre coses noves per ser millors i fer millors als altres”

De la seva banda, el president de la Fundació, Aíto García Reneses, ha manifestat sentir-se “encantat de seguir aquest camí que l’any 2017 van iniciar plegats amb l’Ajuntament de Mollet, amb qui compartim plenament, com s’ha demostrat amb tot el que hem fet fins ara, que l’esport no només és competició, també és formació, també són valors i també és integració social”.

Pel que fa aquesta formació, Aíto ha recordat que “tot ha canviat cap a millor. Jo, dirigint un equip, he arribat a fer pràcticament tots els papers. Ara, afortunadament, hi ha especialistes, cadascú del seu camp, i aquesta formació, en aquest sentit, es un luxe i un privilegi per tots aquells que vulguin donar un impuls a les seves carreres esportives”. 

Les inscripcions a la formació gratuïta i online es poden fer a: www.fundacionaito.org

Precedents

L’abril de 2017, coincidint amb el fet que Mollet era en aquells moments l’única vila catalana i espanyola que ostentava el guardó de ser Ciutat Europea de l’Esport, la Fundació Aíto García Reneses va escollir la capital del Baix Vallès per fer la seva presentació oficial arreu de l’Estat.

Aquesta presentació va venir seguida d’un acord de col·laboració entre les dues institucions que, des d’aleshores ençà, ha comportat la organització conjunta de diferents clínics, simpòsiums o jornades esportives en general.

Aquesta relació entre la Fundació Aíto García Renesesi Mollet es fonamenta en el fet de compartir un missatge comú: fomentar l’esport, en aquest cas el bàsquet, com a mitjà d’integració social i com un hàbit de vida sana i saludable.

 

3 salut cat 150x157        4 educacio cat 150x157       11 ciutats cat 150x167 


Document relacionat

Document Programa  (467 KB) - pdf

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès