Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Torna el programa Estimar no fa mal, model en l’aplicació de polítiques educatives en la lluita contra la violència masclista a Mollet

01/04/2021

Igualtat Dona-Home

Un any més, l’Ajuntament de Mollet del Vallès, posa en marxa el programa Estimar no fa mal destinat principalment als i a les alumnes de secundària de la ciutat amb l’objectiu de prevenir i eradicar la violència masclista. Els tallers començaran el proper 6 d’abril després que, paral·lelament, a principis de març, també es posessin en marxa els tallers de Coeducació als centres d’educació primària de Mollet per seguir fent pedagogia sobre el principi d’igualtat i la no discriminació per raó de sexe o gènere.

Des de la Regidoria de Polítiques de Gènere i Feminisme de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, un any més, s’aposta per desenvolupar els tallers de prevenció i sensibilització de la violència masclista als centres de secundària.

Estimar no fa mal, és una proposta pedagògica orientada a la població jove, dissenyada per l’Institut Català de les Dones, que té com a propòsit prevenir i eradicar la violència de gènere en aquest col·lectiu.

El programa, que està plantejat amb activitats i tallers sobre masculinitats, els tipus de violència de gènere i les relacions de parella abusives, començaran el proper dimarts dia 6 d’abril i finalitzaran a finals del 3r trimestre. Enguany, a causa de la pandèmia, el format es realitzarà de manera presencial i virtual, a 7 dels centres de secundària de la ciutat. Per aquesta edició, es preveu la participació d’uns 20 grups.

Segons la regidora de Polítiques de Gènere, Feminisme i Diversitat, Pepi Muñoz, “una vegada més, el nostre propòsit és donar un seguit d’eines als i a les nostres joves per tal de poder identificar relacions masclistes i abusives, així com les microviolències quotidianes” i “enguany encara amb més motiu, perquè, malauradament, hem vist com els diversos confinaments als que ens han sotmès per la pandèmia, han fet augmentar els maltractaments de dones a  moltes llars”

Amb anterioritat, i en una mateixa línia d’acció, s’han iniciat els tallers de Coeducació als centres educatius de primària, en format virtual i amb una metodologia adaptada a cada nivell educatiu, per treballar la reflexió i la mirada crítica sobre aspectes relacionats amb la igualtat, diversitat cultural, capacitat diverses, etc.

La coeducació és un mètode educatiu que parteix del principi de la igualtat, la no discriminació per raó de sexe o gènere i que es basa en el dret a la igualtat d'oportunitats, independentment de l'origen, gènere, creença o qualsevol altra condició o circumstància social o personal.

 

4 educacio cat 150x159       5 genere cat 150x150


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès