Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

El pas de cautxú entre andanes a les estacions de Renfe de Mollet – Sant Fost, Sant Feliu i Molins de Rei es podrà tornar a creuar a partir del divendres 2 d’abril

01/04/2021

Acció Institucional

Renfe ha comunicat la reobertura de la passarel·la que connecta les andanes de les estacions de Sant Feliu, Molins de Rei i Mollet del Vallès per a divendres 2 d'abril, una vegada aplicat el protocol per part d'ADIF que farà disminuir la categoria del tram de risc “d'alt" a "moderat", un cop s'hagi implementat la nova senyalització.

La comunicació es produeix després que el passat 26 de març Renfe i Adif donessin resposta a les reiterades peticions dels Ajuntaments de Mollet, Sant Feliu i Molins de Rei, en què se'ls instava a trobar procediments extraordinaris i mesures de seguretat que no contemplessin el tancament d'aquest pas, ateses les situacions particulars dels tres municipis i l'afectació a les persones usuàries més vulnerables que suposava.

Així, al llarg de dijous 1 d'abril Renfe canviarà la senyalització d'acord a la normativa per donar resposta a l'aplicació d'aquest nou protocol elaborat per ADIF, que obligarà els trens a reduir la velocitat al seu pas pel municipi. A partir de divendres 2 d'abril les persones usuàries del servei de tren podran creuar les vies, sempre amb la màxima precaució, fins que les estacions siguin plenament accessible. L’empresa pública ha confirmat que de manera preventiva mantindrà durant uns dies personal de seguretat com a suport per quan s'apropin els combois a l'estació.

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha volgut agrair “a la directora de Rodalies de Catalunya, Mayte Castillo, la celeritat en trobar una solució a les nostres demandes, però des de Mollet seguim recordant que estem davant una proposta transitòria i que seguim demanant una solució definitiva que ineludiblement haurà de passar per la remodelació i l’accessibilitat, unes reivindicacions històriques d’aquest Ajuntament per la nostra estació de Mollet – St. Fost”

Una reivindicació compartida

Renfe aplicarà aquestes mesures a les estacions de Mollet, Molins de Rei i Sant Feliu, totes tres afectades per la resolució de Renfe. Els tres municipis es van unir per trobar una solució alternativa a la supressió dels passos entre andanes, després que el passat 9 de març Renfe Catalunya comuniqués per carta als tres ajuntaments la intenció de tancar-los en aplicació del Reial Decret 929/2020. Davant d'aquest fet, els tres Ajuntaments van emetre un posicionament conjunt contrari a la decisió de Renfe i van reclamar alternatives per garantir el dret d’accessibilitat.

Com a resposta al comunicat i la petició conjunta, dijous 18 de març l'alcaldessa de Sant Feliu i els alcaldes de Molins de Rei i Mollet del Vallès van mantenir una reunió amb Mayte Castillo, directora de Rodalies de Catalunya.

En la trobada va haver acord en la necessitat de trobar un equilibri entre la seguretat i l'accessibilitat, encara que fos de forma transitòria, fins a l'execució de les actuacions necessàries que permetin que aquestes estacions tinguin accessibilitat total. Alhora Renfe va expressar la seva voluntat d'establir i treballar amb ADIF en un procediment extraordinari per solucionar la problemàtica que afectava a les persones amb mobilitat reduïda. 

Recordar que també es va trametre conjuntament una carta a ADIF amb les mateixes peticions fetes anteriorment a Renfe i s’exigien solucions immediates a la situació generada. Finalment el 26 de març Renfe i ADIF van respondre a la petició feta pels tres ajuntaments de mantenir el pas entre andanes a les seves respectives estacions, i evitar així la pèrdua d'accessibilitat que implicava el seu tancament.

 

9 industria cat 150x152          11 ciutats cat 150x170 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès