Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Mollet participa en els preparatoris de la Conferència Internacional pel Clima de Nacions Unides

07/04/2021

Medi Ambient

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha participat com a ponent en una jornada europea preparatòria de la Conferència Internacional pel Clima (COP 26) que organitza Nacions Unides i que tindrà lloc de l’1 al 12 de novembre a Glasgow, Escòcia, sota el lema "Unir el món per fer front al canvi climàtic". Mollet ha estat convidada a aquesta jornada per donar a conèixer les seves polítiques adreçades a l’alimentació i la salut.

Justament, a la pròxima Conferència Internacional pel Clima, l’alimentació passarà a ocupar un espai rellevant pel fet de ser un dels factors determinants en relació amb l’impacte sobre el clima des del punt de vista de la producció, el transport dels aliments o el tipus de consum que fem. 

Pel que fa a la jornada preparatòria, organitzada per la ciutat francesa de Mouans Sartoux, i en la qual també van participar diferents ciutats i xarxes europees d’Escòcia, Suècia, França i Portugal, l’aportació de Mollet va girar entorn de la Governança Alimentària Participativa.

L’objectiu de la trobada era mostrar als governs nacionals les bones pràctiques que s’estan duent a terme en l’àmbit local amb el missatge la COP26 ja està aquí. Uniu-vos al moviment de ciutats europees compromeses amb la democràcia i la sobirania alimentàries.

En concret, l’Ajuntament de Mollet, ha donat a conèixer la seva estratègia integrada sobre alimentació i salut anomenada Menja bé a Mollet compartint experiències concretes com ara la promoció dels hàbits alimentaris saludables a través del Consell Municipal dels Infants, recentment guardonat per la Direcció General de Salut i Seguretat Alimentaria de la Comissió Europea, la incorporació de Mollet a la Carta Alimentària de la regió metropolitana de Barcelona o la participació en el projecte europeu ConServeTerra centrat en recerca i investigació de producció d’aliments a Gallecs.

La jornada també va servir per donar a conèixer d’altres exemples concrets com ara l’hort comunitari del Centre Cívic de Can Borrell o el projecte de reducció del malbaratament alimentari que es duu a terme amb els tarongers urbans del carrer Santa Rosa. 

 

3 salut cat 150x158       11 ciutats cat 150x170       11 ciutats cat 150x170 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès