Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Es reciclen 78.240 quilos de roba usada a Mollet durant el 2020

07/04/2021

Solidaritat i Cooperació

Formació i Treball, vinculada a Càritas, va reciclar 78.240 quilos de roba usada a Mollet durant l’any 2020. Malgrat l’esclat de la pandèmia i les restriccions, la recollida s’ha mantingut com a servei essencial als 18 contenidors del municipi i la ciutadania ha respost positivament fent ús per donar una segona vida a la roba que ja no fa servir.

La divisió tèxtil de la Fundació Formació i Treball està vinculada als projectes Moda Re- de Càritas i Roba Amiga. En concret a Catalunya, canalitza la línia tèxtil mitjançant més de 1.050 contenidors ubicats a més de 240 municipis; dels quals n’hi ha 18 a la ciutat de Mollet.

El 28 de febrer de 2017, Mollet es va convertir en la primera ciutat catalana en acollir aquests tipus de contenidors fruit de l'acord al qual van arribar l'Ajuntament, Càritas Diocesana de Terrassa i la Fundació Formació i Treball. Els objectius de recollir roba usada són fer-la arribar a les persones que la necessiten, potenciar la inserció laboral dels ciutadans en risc d'exclusió social i reduir l'impacte ambiental.

Un 63% del tèxtil recollit es prepara per a la reutilització a Espanya i d’altres països; un 33% es prepara per al reciclatge en noves fibres i fils; i un 4% per a cogeneració elèctrica i calorífica. Pel que fa a l’impacte mediambiental, aquesta producció responsable, dins el marc dels ODS de l’Agenda 2030, ha implicat un estalvi d’emissions de CO₂ de més de 59 milions de tones.

 

Mantenir la inserció laboral en temps de pandèmia

En un moment de reconstrucció social i de lluita per mantenir els llocs de feina, les entitats han fet el possible per suportar la situació malgrat que també s’han vist afectades per la greu conjuntura econòmica. Formació i Treball, a més de seguir treballant per la sostenibilitat mediambiental, s’ha mantingut compromesa amb la continuïtat dels llocs de feina, ja que la majoria de persones que desenvolupen aquesta activitat són persones en risc d’exclusió social que estan contractades a través d’un itinerari d’inserció sociolaboral a les empreses d’inserció del Grup.

 

3 salut cat 150x158       11 ciutats cat 150x170


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès