Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Neix el programa Visita els Parcs i Jardins de Mollet del Vallès

04/05/2021

Medi Ambient

L’Ajuntament de Mollet, a través de les regidories d’Educació i Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, ha posat en marxa el programa Visita els Parcs i Jardins de Mollet del Vallès adreçat als i a les alumnes del Cicle Mitjà d’Educació Primària. Amb aquest programa, l’Ajuntament de Mollet pretén donar a conèixer el valor paisatgístic i de biodiversitat que disposa la ciutat i, de retruc, augmentar la conscienciació i el compromís de la ciutadania en relació a aquest patrimoni natural del municipi. Les visites comencen aquest dimarts.

La iniciativa també té per objectiu informar sobre les actuacions que s’estan duent a terme en els diferents parcs i jardins de la ciutat així com promoure accions individuals i col·lectives que potenciïn la conservació i les noves construccions d’aquests espais.

El programa comporta un seguit de visites guiades amb els i les alumnes del Cicle Mitjà d’Educació Primària de les escoles públiques i concertades de Mollet. Concretament es faran dues visites per dia.

El propòsit és que es puguin visitar tots els parcs i jardins de la ciutat, però tenint en compte l’actual context de pandèmia, en aquesta primera fase del programa, s’acoten les visites al Parc del Pinetons. També amb l’objectiu de maximitzar les mesures de seguretat, durant les visites, les classes es dividiran en dos grups.

Segons el regidor d’Educació i Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto, “la biodiversitat de Mollet és immensa. Cal tenir en compte que Mollet té més de 80 hectàrees de zones verdes urbanes, que tenim més de 130 espècies d’arbres i que actualment, el 100% de la població viu a menys de 300 metres d’una zona verda” i per aquest motiu “hem cregut necessari donar a conèixer, amb més detall i profunditat, aquesta riquesa de la que gaudim a Mollet i, alhora, augmentar la conscienciació i el compromís ciutadà amb tot aquest patrimoni”.

Al marge d’aquestes visites guiades, el programa també contempla una sessió de formació online pels professors i professores que hi estiguin interessats i interessades.   

 

3 salut cat 150x176         4 educacio cat 150x172         11 ciutats cat 150x183  

 

13 clima cat 150x162     

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès