Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Nou equipament social a Mollet

10/06/2021

Benestar Social

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, la regidora coordinadora de l’Àrea de Drets Socials, Ana María Díaz, i el president de la Fundació Alb-Bosc, Zoilo Lahuerta, han visitat aquest dimecres els nous habitatges tutelats que la Fundació ha construït al carrer Cristòfor Colom nº 30 després que l’Ajuntament els hi cedís aquests terrenys municipals.

L’edifici té 24 places destinades a persones amb discapacitat psíquica i està al costat dels altres 18 habitatges tutelats que hi ha al carrer del Ferrocarril.  

La construcció d’aquests nous immobles s’ha dut a terme després que l’Ajuntament de Mollet cedís el terreny a la Fundació Alb-Bosc de familiars de persones amb discapacitat psíquica perquè hi construís aquest nou edifici.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha valorat “la gran feina de la Fundació des de fa molt de temps i la seva col·laboració i complicitat amb l’Ajuntament”. Per Monràs, “gràcies a aquesta complicitat, Mollet es caracteritza per oferir un conjunt de serveis a un col·lectiu de ciutadans i ciutadanes amb necessitats molt especial de la ciutat i de fora, i aquest fet m’enorgulleix com a alcalde”.

Monràs també ha deixat clar que “Seguirem al costat de la Fundació en aquest cas per reclamar a la Generalitat el que és just. I no és que sigui just per la Fundació o per Mollet, és just per moltes famílies que tenen necessitats concretes pels seus fills i filles. Defensarem i reclamarem que aquestes places siguin concertades perquè les famílies puguin viure amb tranquil·litat sabent que els seus familiars tenen la millor assistència possible”. I en aquest sentit “esperem que la Generalitat, en aquesta nova etapa, afronti situacions com aquesta posant-hi els recursos necessaris. Crec que és de justícia social”.

El president de la Fundació, Zoilo Lahuerta, ha agraït “a l’Ajuntament de Mollet la seva sensibilitat i implicació des de fa molts anys amb els col·lectius més vulnerables, i especialment la cessió gratuïta d’aquest terreny que ens ha permès fer realitat un somni”.  

Ana Díaz, la regidora coordinadora de l’Àrea de Drets Socials “som pioners i exemple arreu en el fet de cobrir i assistir a les persones amb discapacitat al llarg de tot el seu cicle vital. A Mollet es comença a treballar des de l’atenció precoç amb el CDIAP, es potencia la integració social, laboral i la independència de les persones, en aquest cas oferint pisos tutelats i, oferint també uns serveis més especialitzats en els casos d’un grau major d’afectació. La xarxa de suport i serveis a les persones amb discapacitat es duu a terme des de l’Institut Municipal de Serveis als Discapacitats” 

L’edifici ocupa més de 1000 m2, amb tres plantes i un soterrani. A més de les 24 habitacions, l’immoble també compta amb un soterrani de 160 m2 per a fer-hi activitats lúdiques, aules perquè els nois i noies puguin continuar formant-se i cuines i bugaderia compartides.

 

3 salut cat 150x201            10 desigualtat cat 150x169            16 pau cat 150x170


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès