Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

La Policia Municipal segueix amb les campanyes anuals de seguretat viària coordinades pel Servei Català de Trànsit

10/06/2021

Seguretat Ciutadana

La Policia Municipal de Mollet del Vallès segueix amb les campanyes anuals de seguretat viària en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit que, alhora, es coordina amb Mossos d’Esquadra i la resta de policies locals de Catalunya.

La Policia Municipal treballa de manera proactiva i planificada al llarg de tot l’any en la reducció dels accidents de trànsit al nucli urbà i en la gravetat dels ferits que aquests sinistres provoquen.

Aquestes campanyes consisteixen a treballar alhora en els controls preventius de tots els cossos policials a tots els municipis.

 

IMG 20210504 WA0020

 

Les campanyes se centren, entre d’altres, en prevenir la conducció sota els efectes de l’alcohol i/o drogues, seguretat al transport escolar, control de les limitacions de velocitat a la ciutat, ús responsable de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), com ara patinets elèctrics i bicicletes, distraccions al conduir, obeir les indicacions dels semàfors, o vetllar pel compliment dels elements de seguretat passiva com ara els cinturons de seguretat i les cadires de retenció infantil.

Les tres darreres campanyes s’han centrat en les distraccions al volant i obeir els semàfors, en la qual es vigila l’ús de telèfons o pantalles en la conducció i el no respectar la fase vermella dels semàfors, la de vehicles de mobilitat personal (patinets elèctrics) la qual es treballa per promoure l’ús responsable i cívic en la conducció d’aquest tipus de vehicles, com utilitzar el casc, no circular per voreres o zones de vianants, i finalment la de motocicletes i ciclomotors, que es basa en el control de les característiques del vehicle i documentació per reduir les molèsties per soroll a la resta d’usuaris i veïns.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Juanjo Baños ha afirmat “Mollet porta des de 2007 sense víctimes mortals al nucli urbà. Quan la Policia Municipal se suma a aquestes campanyes l’única voluntat és garantir al màxim la seguretat de la ciutadania i dels conductors i les conductores. Cal estar atents als senyals, portar la documentació en ordre i respectar les normatives vigents per evitar accidents.” I ha afegit “en aquests moments s’està portant a terme una campanya de seguretat del transport escolar, perquè el que més importa és la seguretat”

VMP

Sobre la utilització dels patinets elèctrics, des de fa mesos que a la nostra ciutat es veuen cada dia més conductors de patinets circulant per la calçada i amb el casc protector posat, mostrant així una conducció responsable i segura. Tot i el bon comportament de molts conductors, des de principi d’any la Policia Municipal en les seves campanyes sobre aquest tipus de vehicles ha detectat i denunciat a més de 250 infraccions, la gran majoria per circular per zones no permeses.


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès