Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

El president de Renfe visita Mollet per donar a conèixer les obres de millora de l’estació de Mollet – Sant Fost

02/07/2021

Mobilitat

El president de Renfe, Isaías Táboas, ha visitat aquest divendres l’Ajuntament de Mollet per donar a conèixer personalment les actuacions de millora que es faran a l’estació de Mollet-Sant Fost. Un cop feta la licitació, Renfe estima que les obres començarien a principis de l’any vinent. A partit d’aquí, el termini d’execució serà d’uns 16 mesos. Táboas, que ha vingut acompanyat de la directora de Rodalies de Catalunya, Mayte Castillo, ha estat rebut per l’alcalde Josep Monràs i ha signat al Llibre d’Honor de la Ciutat.

La visita es produeix després que Renfe hagi licitat novament les obres de millora i accessibilitat a l’estació Mollet-Sant Fost per un import de  6.349.357,87 €. Un cop iniciades les actuacions, el termini d’execució serà de 16 mesos.

La retirada unilateral de Comsa S.A. per realitzar les actuacions adjudicades al seu moment va obligar a dur a terme un nou projecte per a l’estació. 

En aquest sentit, Isaías Táboas, ha manifestat que “vaig tenir un gran disgust al saber que l’empresa adjudicatària renunciava a fer l’obra. Un disgust pels retards que aquesta decisió han provocat i perquè al final, el nostre objectiu, és buscar el millor confort pels passatgers, en aquest cas, els que transiten per una estació que esperem deixar a l’alçada que es mereix una ciutat com Mollet”.

Táboas ha afegit que malgrat aquests entrebancs “l’espera ens servirà per millorar encara més el projecte inicial i, atenent a una demanda expressa de l’alcalde, millorarem els espais i l’entorn de l’estació amb el propòsit que quedi com un nou espai de la ciutat amb el ferrocarril integrat en ella” I segons Táboas, “ho farem amb una inversió rellevant per a un municipi rellevant”.

Per la seva banda, l’alcalde Josep Monràs, ha volgut “agrair com a alcalde de la ciutat en nom de tots els ciutadans i ciutadanes, al president de Renfe i a la directora de Rodalies de Catalunya, la seva predisposició i la seva tenacitat perquè, malgrat les incidències que hi ha hagut pel camí,  finalment s’hagi trobat una solució i aquesta reivindicació històrica del govern de la ciutat es faci realitat”.

Monràs ha afegit que “en els darrers 8 anys s’hauran invertit en les dues estacions de Mollet uns 8 milions d’euros, i aquesta és una inversió històrica per la ciutat. I no només perquè modernitzem i fem més accessibles aquests espais, sinó perquè de retruc, potenciem l’ús d’un dels transports públics més sostenibles i més respectuosos amb el medi ambient, i com sabeu, la lluita contra l’emergència climàtica és una qüestió cabdal per aquest govern municipal”   

 

DSC 0572

 

La nova licitació inclou la renovació i modernització de l’edifici de viatgers i l’entorn de l’estació al voltant del vestíbul i s’afegeix a les ja previstes com són:

  • Construcció d’un pas inferior amb ascensors a les dues andanes
  • Recrescut d’andanes i prolongació fins a 200 metres, el que possibilitarà l’accés al tren des de l’andana
  • Substitució de la il·luminació existent a les andanes
  • Urbanització d’accessos
  • Instal·lació de noves marquesines que cobreixin l’accés als ascensors i les escales 

 

WhatsApp Image 2021 06 28 at 19.15.19

 

 

7 energia cat 150x161             9 industria cat 150x158   

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès