Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Mollet s’adhereix a la Declaració de Sabadell per la millora de la qualitat de l’aire

15/10/2021

Medi Ambient

L’Ajuntament de Mollet del Vallès s’ha adherit a la Declaració de Sabadell, per un acord polític i social per la millora de la qualitat de l’aire que s’ha formalitzat aquest divendres durant una Cimera d’Alcaldies celebrada en el marc del 2n Congrés de Qualitat de l’Aire.

Amb l’adhesió, Mollet del Vallès se suma a aquesta declaració on, des del món local, es proposa un gran acord polític i social a Catalunya per avançar en les accions i estratègies dirigides a millorar la qualitat de l’aire.

L’oportunitat d’aquesta Declaració ve derivada per un seguit d’estudis i informes que posen de manifest que la qualitat de l’aire és la primera causa de mort derivada de condicions ambientals a tota la Unió Europea i que vuit de cada deu grans ciutats superen els nivells màxims de contaminació recomanats per l’Organització Mundial de la Salut.

Per l’alcalde Josep Monràs “qualsevol iniciativa, com és el cas, adreçada a lluitar contra la crisi climàtica i a preservar el medi ambient, tindrà el suport i la implicació d’aquest Ajuntament, ja que la nostra prioritat segueix sent vetllar per la salut i la qualitat de vida dels nostres ciutadans i ciutadanes”. 

En Raul Broto, regidor de mefi ambient, ha manifestat que “encara que des de Mollet, com estem fent des de fa anys, prenem totes les mesures que estan al nostre abast per minvar els efectes del canvi climàtic, és evident que la contaminació no entén de fronteres, i per aquest motiu, ens adherim a un gran acord amb el compromís de prendre mesures urgents, eficients, col·lectives i coordinades entre totes les administracions per millorar la qualitat de l’aire i reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle”.  

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha pres diverses mesures enfocades, sobretot, a reduir les emissions provinents del trànsit de vehicles, principal causa de la contaminació. Algunes d’aquestes actuacions són:

Ø  Aprovació l’any 2015 del Pla de Mobilitat sostenible i segura.

Ø  Substitució progressiva dels vehicles municipals per altres més eficients.

Ø  Millora del bus urbà, amb més freqüència, panells informatius dinàmics, nova app bus i incorporació del bus híbrid al servei.

Ø  Instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Ø  Noves bicicletes elèctriques pels serveis municipals.

Ø  Conversió dels carrers del nucli antic en zona de vianants.

Ø  Regulació de la climatització en equipaments municipals per fer-la més eficient i sostenible.

Ø  Foment i utilització de les energies renovables.

Ø  Instal·lació de calderes de biomassa en equipaments municipals.

Ø  Augment de les zones verdes de la ciutat.

Ø  Instal·lació de cobertes verdes en equipaments municipals.

Ø  Declaració de l’emergència climàtica a principis del 2020.

Ø  Convertir-se en la primera ciutat catalana on no es pot circular a més de 30 km/h

 

3 salut cat 150x221              11 ciutats cat 150x207             13 clima cat 150x183


Document ralacionat

Document Declaració  (95 KB) - pdf

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès