Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

Arrenca la commemoració dels 15 anys de Síndic Personer a Mollet

15/01/2018

Acció Institucional

El Síndic Personer, Lluís Martínez Camps, i l'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, han presentat aquest matí a l'Ajuntament el programa d'activitats per commemorar els 15 anys de la recuperació d'aquesta figura a la ciutat. Durant tot l'any 2018 es faran actes per enfortir el Síndic Personer i divulgar els drets i deures de proximitat de la ciutadania.

El 15è aniversari de la recuperació del Síndic Personer a Mollet del Vallès se celebrarà amb una sèrie d'activitats que han començat aquest matí amb la presentació del programa en una roda de premsa.

De la programació prevista per aquest 2018 destaca la feina del Síndic a 20 escoles amb 700 alumnes de 5è i 6è de primària en el marc de les activitats del Consell d'Infants de Mollet (CIM), que coneixeran i donaran a conèixer aquesta figura; la incorporació de Mollet a la xarxa de ciutats defensores dels drets humans, amb la presència de defensors de diferents països, o l'impuls de la Xarxa Mollet Antirumors amb la presència de diversos experts en la matèria.

El Síndic, Lluís Martínez Camps, ha recordat que Mollet ha tingut 3 Síndics Personers durant els últims 15 anys: "el Paco Amaya, que va tenir el mèrit de posar-lo en marxa; el Vicenç Vilà, que va consolidar els fonaments posats per Amaya, i jo mateix, que l'encapçalo en una etapa marcada pel creixement i l'aprofundiment".

L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha dit del Síndic Personer de Mollet que "som un exemple en el conjunt de Catalunya" i que l'Ajuntament "dóna tot el suport al programa i al dia a dia del Síndic per convicció".

Lluís Martínez Camps ha comentat que la Xarxa Antirumors per lluitar contra els rumors negatius que malmeten la convivència a la ciutat  ja funciona a través del web de l'Ajuntament. I ha afegit que, si hi ha prou molletans i molletanes que firmin el manifest, es posarà en marxa la figura de l'agent antirumors.

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès