Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

El Museu Abelló renova la sala dedicada als vells mestres amb una obra de Carles Pellicer

24/01/2018

Cultura

El proper dissabte 27 de gener, a les 6 de la tarda, tindrà lloc una visita guiada per presentar la renovació que s'ha dut a terme a la sala dedicada als vells mestres, amb la incorporació d'una nova obra. És una pintura de grans dimensions de Carles Pellicer, mestre i mentor d'Abelló, que ha estat cedida en dipòsit pel Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).

El pintor Carles Pellicer (Barcelona 1865-1959), desconegut per al gran públic, és considerat el mestre de Joan Abelló. Arrel de l'exposició produïda pel Museu Abelló l'any 2016 sobre l'obra de Pellicer (Entre salons. Vestigis del modernisme. Granados & Pellicer), el Museu Nacional d'Art de Catalunya ha cedit en dipòsit a la Fundació Abelló una obra de grans dimensions. Es tracta d''un valuós retrat de la mare del pintor barceloní, datat de l'any 1890.

La nova obra completa la sala dedicada als vells mestres en l'exposició permanent L'art modern a la col·lecció Abelló (s. XIX i XX) i es presentarà amb una visita guiada en què es donarà a conèixer la figura de Carles Pellicer. En la seva joventut, el pintor va estudiar i exposar a París i a principis del s. XX tornà a Barcelona on es va dedicar a retratar les famílies adinerades i va destacar com a personatge singular de la burgesia i el món cultural de l'època.

La vetllada acabarà amb un concert a càrrec del Duo Rapsòdia, format per Imma Guàrdia (violí) i Eulàlia Nosàs (violoncel i veu). Oferiran un repertori d'obres clàssiques intercalades amb poemes de Wislawa Szimborska.

L'activitat és gratuïta, però les places limitades. Reserves i informació a: museuabello@molletvalles.cat / Tel. 93 455 50 99
 


Document relacionat

Document Qui era Pellicer ? (223 KB) - pdf

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès