Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

Menys accidents de trànsit i més educació viària a Mollet

14/02/2018

Seguretat vial

El 2017 s'han reduït els accidents de trànsit al casc urbà de Mollet en referència al 2016. En concret, l'any passat hi van haver 328 accidents front els 335 de l'any anterior. Així mateix, també s'ha reduït notablement el nombre de persones ferides, tant les lleus com les greus. Pel que fa els accidents mortals, des de 2007, no hi ha hagut cap mort en accident de trànsit a casc urbà de Mollet.

Pel que fa als ferits, la reducció entre un any i altre és encara més notable. En concret, s'ha passat de 110 persones ferides al 2016 a 75 l'any passat. La gravetat dels ferits també ha experimentat una reducció important passant de 9 ferits greus el 2016 a 3 el 2017.

Educació per a la mobilitat segura

Per tal de seguir reduint aquestes xifres, l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha defensat "l'aposta d'aquest Ajuntament per seguir treballant per la seguretat del trànsit, la seguretat viària en general i la mobilitat segura i fer-ho des de la prevenció i sobretot des de l'educació".

Justament, el cap de la Policia Municipal José Francisco Muñoz ha valorat que l'Ajuntament hagi potenciat el Grup d'Educació i Mobilitat Segura de la Policia Municipal que ha comportat que "aquest grup hagi incrementat un 14% les activitats dedicades als més joves, les sessions i el nombre de participants, fins arribar als 3.823 alumnes de Mollet, i que s'hagi iniciat un nou projecte de xerrades sobre mobilitat a la gent gran".

De la seva banda, el regidor de Mobilitat, Josep Mª Garzón, ha volgut destacar que "anem dotant de noves eines informàtiques a la Policia Municipal" posant com a exemple una eina "a través de la qual poden analitzar els punts d'accidentabilitat de la ciutat que a ben segur servirà per millorar la seva tasca en matèria de prevenció viària".

També amb l'objectiu de seguir treballant per una mobilitat segura, l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha anunciat que, en breu, "col·locarem un seguit de pictogrames a diferents pas de vianants de la ciutat, especialment els que estiguin al voltant de les escoles, per tal d'advertir aquelles persones que no aixequen la mirada per travessar perquè estan pendents del telèfon mòbil". Per Monràs "es parla molt del perill que suposa utilitzar el mòbil metre es condueix, però també hi ha riscos per aquells vianants que utilitzen els dispositius mòbils mentre caminen".

De fet, pel que fa els conductors, a l'hora d'analitzar les causes que provoquen accidents a Mollet, la manca d'atenció segueix sent la primera. Pel que fa als vianants, al 2017 hi ha hagut 25 atropellaments, la segona xifra més baixa dels darrers cinc anys.

Controls d'alcoholèmia
En relació als accidents on algun dels implicats es trobaven sota els efectes de l'alcohol, al 2017 n'hi ha hagut 9 més que l'any anterior. Segons José Francisco Muñoz "aquest increment ve donat, en gran part, pel fet que l'any passat, l'Ajuntament, a través de la Policia Municipal, va posar en marxa el pla preventiu de treball. Amb aquesta metodologia, es realitzen sempre les proves de detecció independentment que els implicats en un accident presentin o no símptomes".
 
També en referència a les proves d'alcoholèmia, aquest 2017 han pujat respecte al 2016 degut a l'increment de les campanyes preventives de la Policia Municipal.

D'altres dades comparatives entre els dos anys també posen de manifest que al, i que a Mollet segueix sense haver-hi el que es considera un punt negre, ja que en cap punt de la ciutat s'han donat 9 accidents.
 
Sentència favorable
Aprofitant la presentació de les dades de seguretat viària, s'ha donat a conèixer la sentència d'un jutjat de Barcelona que dona la raó a l'Ajuntament de Mollet deixant clar que el sistema de foto vermell dels semàfors de la ciutat compleix totalment la normativa i la legalitat vigent.
 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès