Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

La Casa del Pintor mostra el quadern d’apunts del Vallès de Joaquim Mir

30/09/2019

Cultura

El Museu Abelló acull el Quadern d’apunts del Vallès del pintor Joaquim Mir, gràcies a una cessió en dipòsit a la Fundació Municipal Joan Abelló.

Des de fa unes setmanes, les persones que visiten la Casa del Pintor poden admirar, a l’entrada, el quadern d’apunts sobre el Vallès que el pintor Joaquim Mir va fer durant la seva estada a Mollet del Vallès, a principis del segle XX.

Joaquim Mir i Trinxet (Barcelona, 1873), reconegut pintor català, va viure uns anys a Mollet, on aprofità per pintar els paisatges de Mollet i el Vallès. Entre els apunts, trobem un esbós de can Magre de Mollet, on Mir va pintar el seu famós quadre “L’alzina i la vaca”, que actualment es troba al Museu Reina Sofia de Madrid.

Quan el jove Joan Abelló s’inicià en la pintura, s’inspirà en Mir i recorregué els espais que anys abans aquest havia pintat a la rodalia de Mollet. Per aquest motiu, Abelló considera Mir com el seu primer mestre.

La Col·lecció Abelló compta amb una vintena d’obres de Mir, entre les quals destaca “Coves de Mallorca”, una gran pintura que formava part de la decoració de la modernista Casa Trinxet i que podem gaudir a l’exposició permanent del Museu, tot i que actualment es troba a l’exposició itinerant “Azul, el color del modernisme”, al CaixaFòrum de Saragossa.


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès