Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

Per un Mollet de present i futur

09/10/2019

Participació Ciutadana

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha presentat avui el procés de participació ciutadana per al Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2019 – 2023. Com en els mandats anteriors, la voluntat de l’Ajuntament és sumar les aportacions i propostes dels molletans i molletanes per elaborar el nou PAM i construir entre tots i totes el Mollet del present i del futur. En aquest sentit, entre els reptes immediats, la pretensió del govern municipal és convertir Mollet en una ciutat de circulació 30.

Aquest procés participatiu parteix de 343 projectes i actuacions que s’estructuren  en tres grans eixos on es projecta el model del Mollet del futur : Persones (per una ciutat educadora, participativa i socialment justa), Oportunitats (per una ciutat propera a Europa, generadora d’ocupació, d’emprenedoria i d’innovació) i Espais (per una ciutat més verda, sostenible, compromesa amb les actuacions contra la crisi climàtica i saludable). 

En aquest sentit, l’alcalde Josep Monràs ha anunciat que “la nostra intenció, dins de les noves mesures que prendrem per lluitar contra el canvi climàtic,és que Mollet a partir del gener de l’any vinent sigui una ciutat 30”.

De fet, el document inicial del PAM també contempla 4 programes estratègics transversals en els que es destaca fer de Mollet una ciutat verda, però també compromesa amb l’agenda d’Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 de la Nacions Unides, amb l’educació i la salut i amb la innovació des del punt de vista de ciutats intel·ligents (SMART).

Per Monràs, amb aquestes properes actuacions “no comencem, seguim” i una vegada més “posem de manifest la voluntat que sempre hem tingut d’escoltar a la ciutadania i fer-la copartícep en la construcció i la transformació de la ciutat que volem”.

De la seva part, el regidor de Participació i Transparència, Raúl Broto “aquest és un full de ruta viu, dinàmic i canviant, com ho són les ciutats, i el nostre objectiu es seguir enriquint, ampliant i millorant Mollet entre tots i totes”.

Pel que fa la feina feta fins ara, l’Ajuntament ha volgut agrair a la ciutadania la seva contribució a la gran quantitat de reconeixements que ha rebut Mollet darrerament  en àmbits tant diversos com medi ambient, transparència, serveis socials, seguretat vial,  esports o pel seu compromís i difusió de l’ideal europeu.

Fins al 31 d’octubre, les persones majors de 16 anys empadronades a Mollet podran fer les propostes que considerin oportunes a través de dues vies:

  • Butlleta participativa física. La butlleta estarà en tots els espais municipals i també arribarà a les cases a través del butlletí municipal Quatre Cantons. Un cop omplerta es podrà entregar a l’Ajuntament o a qualsevol dels espais municipals.
  • Butlleta participativa digital. Dins del web municipal a l’enllaç:  http://cort.as/-SKpI 

Tots aquells i aquelles que hagin participat rebran una resposta personalitzada de l’Ajuntament sobre el recorregut de la seva proposta.

Així mateix, un cop finalitzat el procés, es farà una trobada pública per presentar  el document final del PAM amb les diferents aportacions ciutadanes.

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès