Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

El Consell d’Europa fa entrega de la Bandera d’Honor a Mollet del Vallès

01/07/2021

Actualitat

Aquest dimecres s’ha fet l’acte de lliurament de la Bandera d’Honor amb la qual el Consell d’Europa ha premiat Mollet en reconeixement a l’aposta internacional i la clara vocació europeista que s’ha dut a terme per part del consistori molletà en connivència amb els centres educatius, entitats i organismes de la ciutat en defensa dels ideals europeus.

El lliurament s’ha fet en format virtual retransmès per Vallès Visió a causa de l’actual situació de pandèmia.

Durant l’acte, la membre del Consell d’Europa, diputada al Congrés i presidenta de la Comissió Mixta Congrés – Senat per a la Unió Europea, Susana Sumelzo, ha mostrat “el nostre reconeixement i felicitació més sincera a l’alcalde Josep Monràs i a tots els veïns i veïnes de Mollet pel suport del vostre municipi als valors europeus, un suport constant que es posa de manifest pel fet que aquest no sigui el primer reconeixement que rep la vostra ciutat des dels organismes europeus”.

Segons Sumelzo “en aquest cas hem valorat especialment el treball que esteu fent amb els joves per inculcar-los els valors europeus i l’empenta que teniu a Mollet en el camp de la solidaritat, amb la participació a diferents projectes socials i pel gran nombre d’associacions que treballen per ella”.

Per la seva banda, l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha volgut “traslladar aquestes paraules d’agraïment a tots els molletans i molletanes. És cert que l’Ajuntament pot ser el catalitzador de les energies i les voluntats, però no és menys cert que si en aquest llarg trajecte que portem no ens hagessin acompanyat les entitats i les persones, no hauríem assolit aquests reptes”.

Segons Monràs, “nosaltres no treballem per rebre reconeixements o banderes, treballem perquè tenim l’absoluta convicció que la transmissió dels valors europeus és imprescindible també des d’aquest petit racó de Catalunya que és Mollet”.

Per al regidor de Projectes Europeus, Raúl Broto ”l’ànima europeista de Mollet és innegable, i rebre aquest reconeixement de la primera institució europea i la que aplega més nombre de països, ens anima a seguir pels camins dels valors democràtics, la cooperació i la solidaritat”.

L’acte de lliurament també va comptar amb diferents missatges de felicitació de ciutats agermanades amb Mollet.

La cloenda va anar a càrrec del Quartet de Quadrifonia de l’Escola Municipal de Música i Dansa que va interpretar un fragment de l’Himne d’Europa com és l’arranjament del Cant de Joia de la Novena Simfonia de Beethoven. 

L’acte de lliurament es pot tornar a veure a   https://youtu.be/UrnLKxsUbTw

 

Sin titulo196

 

Antecedents 

L’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, reunida en la sessió del 19 de maig de 2020, decidia lliurar el premi  de la Bandera d’Honor a Mollet del Vallès per la tasca duta a terme durant l’any 2019 en l’àmbit de les relacions europees i internacionals. 

Creat l’any 1955 per l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa a Estrasburg, aquest reconeixement té l’objectiu de premiar a ciutats que promouen l’ideal europeu. El premi s’atorga als municipis que es distingeixen pel seu compromís amb Europa, per les seves activitats d’agermanament, pels seus intercanvis en matèries d’educació, medi ambient, esports, etc, per l’organització d’esdeveniments europeus i per la seva pertinença a xarxes de municipis amb voluntat europeista.

La candidatura presentada per Mollet estava estructurada en quatre àmbits:

  • Activitats amb ciutats agermanades, projectes europeus i esdeveniments internacionals
  • Jornades europees i activitats al voltant del Dia d’Europa
  • Solidaritat internacional
  • Xarxes internacionals

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès