Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

Un catàleg d’herbes remeieres del Vallès és el treball guanyador del XXII Premi Juvenil Vicenç Plantada

08/07/2021

Educació

El Centre d’Estudis Molletans (CEM) ha donat a conèixer el treball guanyador de la XXII edició del Premi Juvenil Vicenç Plantada 2021. Es tracta d’Il·lustració botànica. Catàleg il·lustrat d’herbes remeieres del Vallès, de Paula Tura Corcho, alumna de l’Institut Mollet, que ha realitzat el treball sota la tutoria de Pau Sellés Alòs.

La guanyadora del Premi, Paula Tura, ha explicat que “tot el relatiu amb la botànica sempre m’ha interessat, i fent aquesta recerca he constatatque el coneixement de les plantes remeieres s’està perdent, i és una pena. Espero que amb aquesta recerca la gent pugui conèixer aquestes plantes i els seus avantatges i que no es quedin en l’oblit”.

L’altre treball presentat ha estat l’Educació emocional: realitat o ficció? L’Educació Emocional en els centres educatius de Mollet del Vallès, de Laia Gámez Sala, alumna de l’Institut Gallecs, que ha realitzat el treball sota la tutoria de Núria Monell Clapés.

Laia Gámez ha explicat que “el món educatiu sempre m’ha interessat, i de fet és al que em vull dedicar en un futur, i després d’escollir aquesta temàtica, i així que avançava en la recerca, m’he adonat que l’educació emocional no està molt present en els plans educatius dels centres. Espero que aquest treball serveixi perquè aquesta situació canviï”.

 

DSC 579

D'esquerra a dreta: Jordi Bertran, director del CEM, Laia Gámez, Paula Tura i Raúl Broto

 

També durant l’acte en el qual s’ha donat a conèixer el treball guanyador, el regidor d’Educació i del Centre d’Estudis Molletans i president del jurat, Raúl Broto, ha volgut “agrair-vos i felicitar-vos per la feina que heu fet, juntament amb els vostres tutors, en un context difícil per a tothom i, en el vostre cas concret, amb l’afegit del que suposa afrontar la recta final del batxillerat i les posteriors proves de la selectivitat”. Per Broto “la qualitat dels vostres treballs va fer que el jurat no ho tingués gens fàcil a l’hora d’escollir-ne un, però més enllà de la guanyadora, estem davant dos estudis que, des de diferents temàtiques, contribueixen a enriquir el nostre territori i aprendre per seguir avançant,  ja sigui amb el coneixement de les nostres plantes remeieres o potenciant l’educació emocional als nostres centres”.

El premi pel treball guanyador és de 350 € i la seva publicació al proper número de la revista Notes.

Un any més, amb la convocatòria del Premi Juvenil Vicenç Plantada, l’Ajuntament de Mollet, a través del Centre d’Estudis Molletans, pretén estimular la producció d’articles de divulgació sobre Mollet del Vallès i el Baix Vallès, basats en els treballs de recerca de Batxillerat.

Al llarg d’aquests 22 anys, s’han presentat al Premi un centenar de treballs de recerca.

 

4 educacio cat 150x190

 

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès