Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

Es redueixen a la meitat els animals recollits a la via pública

13/07/2021

Actualitat

Així es desprèn de la memòria anual de Respecte animal de 2020, que recull totes les dades relacionades amb gats i gossos de la ciutat. La memòria s’ha presentat als diferents grups municipals i a la Coordinadora de Respecte Animals creada al gener de l’any passat.

En concret, durant l’any passat, entre els animals perduts o abandonats, se’n van recollir 49 (22 gats i 27 gossos), el que representa un 50% menys que l’any anterior.

Pel que fa els gats, dels 22 recollits, 11 es van donar en adopció i 2 es van tornar al seu propietari.

En referència als gossos, dels 27 recollits, 17 es van donar en adopció i 7 es van tornar al propietari.

En l’apartat del cens, el 2020 es van censar 816 nous animals de companyia, el que comporta un 175% més que l’any anterior. En total, a 31 de desembre de 2020, hi havia 4.811 animals censats a Mollet.

D’altra banda, s’ha continuat amb el programa Captura – Esterilització – Retorn pel que fa a les colònies felines urbanes. En total, es van esterilitzar 36 gats. Des que es va posar en marxa el programa, l’any 2016, s’han esterilitzat un total de 236 gats.

Per la regidora de Respecte Animal, Núria Muñoz, “la millora de les dades de recollida d’animals és per la bona feina que fem de conscienciació als propietaris i propietàries d’animals de companyia les entitats animalistes de la ciutat i l’Ajuntament”. I ha afegit “vull fer una crida a què les persones posin el xip als gossos i gats. Perquè és gràcies a aquest xip que si un animal es perd podem retornar-lo a casa seva, amb la seva família.”

Justament per vetllar per aquesta conscienciació, l’any passat es va crear la Coordinadora de Respecte Animal, un espai de treball impulsat per l’Ajuntament amb l’objectiu de promoure i fomentar el treball conjunt entre tots aquells actors de Mollet relacionats i compromesos amb el món animalista per centrar esforços en la defensa dels drets dels animals i la bona convivència amb les persones.

La memòria es pot consultar a la pàgina web de l’Ajuntament a l’enllaç  https://www.molletvalles.cat/assets/Documents/Memoria-Respecte-animal-2020-ok2.pdf

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès