Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

Festa Major de Mollet amb més de 80 activitats adaptades a les restriccions i les mesures COVID-19

14/07/2021

Cultura

La Festa Major de Mollet, del 21 al 24 d’agost, s’adaptarà a les restriccions i les mesures de seguretat contra la COVID-19. Els aforaments seran limitats i els actes es faran en zones perimetrades. El programa inclou una vuitantena d’activitats, entre les quals destaquen les actuacions de Carles Sans, Chicuelo o Las Karamba. El pregó anirà a càrrec de la directora Infermera de la Fundació Sanitària de Mollet, Mireia Vicente. El cartell és obra de la il·lustradora infantil Anna ST Ortiz. L’any passat no hi va haver Festa Major a causa del virus.

Els actes no es faran a la via pública, i no hi haurà espectacles intinerants, sinó que se celebraran en espais i equipaments de la ciutat, com són el Mercat Vell, el pati de Col·legis Nous, el Museu Abelló, l’envelat de la pista exterior de Riera Seca i la zona d’educació vial de Can Mulà. Les colles dels Morats i dels Torrats, per la seva banda, portaran a terme les seves activitats a l’Institut Aiguaviva (Longarón) i l’Escola Montseny respectivament.

Els aformanents seran limitats i tothom haurà d’estar assegut. Caldrà inscripció prèvia i les entrades s’hauran de comprar anticipadament.  

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha admès que “no és la Festa Major que voldríem, però sí la que podrem fer”. En aquest sentit, ha demanat que tots aquells que hi participin “ho facin amb tota la prudència del món” perquè “Mollet sigui, com, un exemple”. 

Pendents de l’evolució 

La regidora de Cultura i Festes, Mercè Pérez, ha destacat que en total hi han  unes 80 activitats programades, però ha avisat que “podria donar-se el cas que algun acte, segons com evolucioni la pandèmia i com evolucioni la normativa, s’hagi d’anular, posposar o repensar”. El programa, de fet, encara no està tancat davant de possibles variacions horàries a causa de les noves mesures de la Generalitat per evitar la propagació del virus.

La pregonera  

La pregonera serà la directora Infermera de la Fundació Sanitària de Mollet, Mireia Vicente, en representació de tot el col·lectiu sanitari de la ciutat i en reconeixement a la tasca per fer front a la situació sanitària que fa més d’un any que estem vivint.

Carles Sans, Chicuelo o Las Karamba

Un dels caps de cartell de la Festa Major serà el component del Tricicle Carles Sans, que portarà a l’envelat el seu monòleg “Per fi, sol”, on parla de les anècdotes personals i professionals.

Al Mercat Vell s’hi podrà veure l’actuació del guitarrista flamenc Juan Gomez “Chicuelo” o l’actuació de  Las Karamba, un grup format per dones vingudes de Venezuela, Cuba o Argentina, que barregen ritmes llatins amb el chachachà o la salsa.

Cultura popular

Les colles de cultura tradicional no podran fer cercaviles pels carrers. Per això, el diumenge hi haurà la “Tarda de Cultura Popular” al pati de l’escola de Col·legis Nous, amb les actuacions dels Castellers de Mollet, la Colla Gegantera, Moll Fer, Santa Teca i la Cuca Molla. A la nit, els Diables de Mollet faran un espectacle al mateix lloc.

Morats i Torrats

Els caps de les colles de Morats i Torrats, José López i Albert Carreras, han destacat que, malgrat tot, aquesta és “la millor Festa Major que podem fer”. Han reivindicat que “la cultura és segura” i han presentat els actes de les respectives colles, que aposten per la música en viu o per les activitats dirigides als més petits, entre d’altres.

El cartell de la Festa Major

El cartell de la Festa Major és obra de la il·lustradora infantil Anna ST Ortiz. La imatge és una gran “M” de diferents tonalitats de colors, que representen la festa durant el dia i la nit. A l’interior de la lletra, hi han icones de la ciutat, com la Font modernista de la Plaça Prat de la Riba, l’església o els peixos. “He volgut simbolitzar la gent que forma part de la festa”, ha assenyalat l’autora durant la presentació d’aquesta tarda. 

Entrades

Les entrades es posaran a la venda el dilluns 16 d’agost a les 18 hores. Es podran adquirir en línia a través de la plataforma http://molletvalles.koobin.com. Presencialment, es podran comprar al Mercat Vell del 16 al 19 d’agost i a la Marineta del 20 al 22 d’agost. Cada persona podrà comprar un màxim de 4 entrades. Tindran un preu d’entre 1 i 3 euros i la recaptació anirà, íntegrament, al Banc dels Aliments de la ciutat. El Mercat Vell i la Marineta seran, a més, els punts d’informació de la Festa Major.

Autobusos

El servei de bus urbà serà gratuït del 21 al 24 d’agost, amb una freqüència de pas de 30 minuts. La zona blava també serà gratuïta.

 

 

 

 

 

 


Documents relacionats

Document Cartell Festa Major 2021 (138 KB) - pdf

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès