Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

L’Open de Billar Americà de Mollet arriba a l’onzena edició amb 160 jugadors inscrits

07/09/2021

El Mercat Vell acollirà entre el 9 i el 12 de setembre l’XI Open de Billar Americà de Mollet, organitzat per l’associació AMOBA i la col·laboració de l’Ajuntament. Hi participaran 160 jugadors, entre els quals hi hauran els campions del món Nacho Smith i Quim Reyes. L’edició d’aquest any repartirà 7.100 euros entre els 20 millors billaristes del torneig. Els beneficis del campionat es destinaran al menjador social de Càritas de Mollet. L’Open es disputarà amb mascareta i controls d’aforament.

El torneig està considerat pels propis billaristes com el millor open de Billar Americà de Catalunya i un dels tres millors de tot l’Estat. És un campionat de la modalitat de Bola 8 amb tres categories: Open Catalunya, Parella Escocesa i Open Popular.

Les 160 inscripcions disponibles es van exhaurir en només  una setmana. Es tracta del record històric de participants, assolit també al 2019, que va ser l’ultima edició perquè l’any passat no es va poder disputar a causa de la pandèmia.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha destacat que aquest Open “situarà, per onzena vegada, la ciutat com a referent del billar a Catalunya, Espanya  i Europa”. “Tindrem els millors billaristes de la modalitat”, ha assegurat. 

El president d’AMOBA, Gerard Camps, ha explicat que hi havia moltes ganes de tornar a organitzar l’Open i ha destacat l’evolució del torneig: “sempre hem igualat o superat la barrera de participants de l’any anterior”.

Billaristes de relleu internacional

L’edició d’aquest any comptarà amb el campió del món de Bola 8 i tres vegades guanyador de l’Open de Mollet, Nacho Smith; el campió del món de Pool 51, Quim Reyes; el dos vegades sotscampió del món de Bola 8, Ivan Belmonte; el considerat millor jugador europeu d’Snooker, Daan Leyssen; el campió d’Aragó de Bola 8 i últim guanyador de l’Open de Mollet, Damián Rodríguez; i també amb Gabi Carral, que ha jugat en circuits professionals i ha arribat a ser el número 4 del món en Bola 8. 

7.100 euros en premis

L’Open de Mollet repartirà 7.100 euros entre els 20 millors billaristes. La màxima dotació, de 1.200 euros, serà pel campió de Bola 8. El millor júnior s’emportarà el Trofeig Villacastin, amb un tac Buffalo Maxum de regal, i el millor molletà serà premiat amb el Trofeig Pitapes, amb un àpat per a dues persones. 

Els beneficis, a Càritas

Una de les novetats d’aquest any és que l’Associació Molletana de Billar Americà (AMOBA) ha decidit donar els beneficis de l’Open al menjador social de Càritas Mollet. 

Amb mascareta

A causa de la Covid-19, tots els billaristes hauran de jugar amb la mascareta posada. El Mercat Vell, a més, tindrà control d’aforament i no hi podran haver més de 60 persones a l’interior, comptant jugadors, equips i públic.

 

 

 

 

 

 

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès