Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

Mollet dona a conèixer la seva política alimentària al Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà

20/10/2021

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha participat aquest dimarts davant el 7è Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà (MUFPP) que se celebra fins demà dimecres a Barcelona. Mollet ha estat convidada per donar a conèixer la seva política alimentària i la estratègia d’alimentació i salut. El MUFPP és la convenció mundial més important en relació als sistemes alimentaris sostenibles.

En concret, l’Ajuntament de Mollet del Vallès, representat pel regidor responsable del Programa Estratègic Transversal Ciutat Educadora, Cívica i Saludable, Raúl Broto, ha estat convidat per participar a la sessió Ecosistemes alimentaris locals integrats per combatre el canvi climàtic: lliçons i accions d’URBACT.

Davant del Fòrum, l’Ajuntament ha donat a conèixer l’estratègia Municipal d’Alimentació i Salut, presentat l’any 2020,  amb el qual es potenciala connexió de les àrees rurals i urbanes de Mollet amb el propòsit de crear llocs de treball i estimular l’economia local de proximitat així com promoure els hàbits alimentaris saludables a la nostra ciutadania a través de tres línies d’acció: la promoció de nous agronegocis, l’augment de la producció a Gallecs i la promoció d’hàbits alimentaris i saludables sota la marca Menja bé a Mollet.

 

FCEqM4ZXMAARXtT

 

En aquest sentit, l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha recordat que “fa anys que treballem en diferents projectes, com els relacionats amb l’educació en l’alimentació i la salut, que ens han convertit en referència per d’altres ciutats d’arreu del món, i el fet d’estar convidats a la convenció mundial més important pel que fa als sistemes alimentaris sostenibles per donar a conèixer les nostres polítiques, és un orgull i ens referma que anem pel bon camí”. Tot i així, Monràs ha afegit que “malgrat tenir una visió de futur des de l’àmbit local, i defensar i potenciar la l’alimentació sostenible per fer front a l’emergència climàtica, ho fem des d’una projecció global, ja que aquest és un repte col·lectiu”.  

De la seva banda, el regidor Raúl Broto ha volgut posar en valor que “fruit del treball dut a terme aquests anys com a soci de la xarxa europea Agri–Urban, l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha elaborat aquest Pla Municipal d’Alimentació i Salut amb l’objectiu de dinamitzar l’economia agroalimentària ecològica i de proximitat i potenciar els hàbits alimentaris saludables entre la ciutadania de Mollet”.

Broto també ha volgut recordar que “amb tots aquests objectius, l’any 2015 ja ens vam convertir en el primer municipi de Catalunya en tenir una política alimentària pròpia i aquesta torna a ser una bona oportunitat per donar a conèixer les nostres polítiques i compartir experiències en aquest camp per seguir creixent”

Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà

El document fa una crida perquè s'apliquin sistemes alimentaris sostenibles que fomentin l'accessibilitat d'aliments saludables per als habitants de les ciutats, la protecció de la diversitat biològica i la reducció del malbaratament d'aliments, entre d’altres. Aquest pacte de Milà ha aconseguit convertir-se en un referent mundial en relació a les Polítiques Alimentàries Sostenibles.

Compromís de les ciutats davant d’aquest pacte

  • Treballar per desenvolupar sistemes alimentaris sostenibles.
  • Promoure la política alimentària urbana.
  • Promoure la coherència sobre alimentació entre les polítiques municipals i polítiques d’altres administracions.
  • Involucrar tots els sectors del sistema alimentari.
  • Revisar i modificar les polítiques existents.
  • Usar el marc d’acció com a punt de partida per organitzar el propi sistema alimentari urbà.

 

3 salut cat 150x219             12 consum resp cat 150x162            13 clima cat 150x181


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès