Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

Tots els equipaments municipals de Mollet funcionaran amb energia solar

23/05/2022

Actualitat

L’Ajuntament de Mollet del Vallès continua amb el seu compromís amb l’energia solar fotovoltaica i crearà 8 grans centres de producció fotovoltaica ubicats a les cobertes d’edificis municipals que també donaran cobertura al seu voltant en un radi de 500 metres. El cost total del projecte és d’1,2 milions d’euros i podria optar a una subvenció del 90% per part de la Diputació de Barcelona. Així, tots els equipaments municipals funcionaran amb energia solar.

 

Les 8 illes s’instal·laran a: Illa Cal Music, Illa Sant Vicenç, Illa Brigada Municipal, Illa Can Besora, Illa La Filadora, Illa Col·legis Nous, Illa Mercat Municipal i Illa Escola Montseny. Els projectes ja estan redactats i les obres s’executaran gradualment.

La previsió és que les 8 instal·lacions projectades estiguin acabades el 2023 i s’aconseguirà compartir la producció fotovoltaica amb 35 equipaments municipals, cobrint el 40% del consum i aprofitant el 100% de l’energia produïda.  Paral·lelament, s’ha fet un estudi de consum elèctric que ha permès constatar que hi haurà un sobrant d’energia solar. Per arrodonir el projecte, els excedents de l’energia solar es destinaran  a unes 200 famílies en situació de pobresa energètica, que podran veure reduït el seu consum en un 20%.

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha volgut destacar que “Mollet torna a ser un municipi pioner en un tema estratègic de futur, en aquest cas de sostenibilitat ambiental”. Monràs ha afegit que “més enllà d’un projecte de justícia ambiental és un projecte de justícia social, ja que l’Ajuntament ha decidit fer un pas més i destinar el sobrant d’energia solar a les famílies més vulnerables i en situació de pobresa energètica”.

Per la coordinadora de l’Àrea de Governança, Economia i Serveis Territorials, Mireia Dionisio, “Mollet és una ciutat valenta que no s’arronsa davant els nous reptes, i aquest és un projecte amb el que volem donar un pas més en el nostre camí a la transició enèrgica on portem molts anys treballant”.

El regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto, ha explicat que “l’estalvi anual per part de l’Ajuntament serà de més de 214.000 euros i la inversió és recuperarà en un termini d’entre 4 i 5 anys". Broto ha afegit que “aquest projecte referma el compromís de l’Ajuntament en els objectius de desenvolupament sostenible, la lluita contra el canvi climàtic i el canvi de model energètic”.

El compromís de l’Ajuntament de Mollet amb l’energia solar té un llarg recorregut,  ja que la primera instal·lació es va fer fa més de 20 anys a la Casa de la Vila. A dia d’avui, hi ha 8 instal·lacions fotovoltaiques a diversos equipaments municipals.

El cost total del projecte és de 1,2 milions euros i pot comptar amb  una subvenció del 90% per part de la Diputació de Barcelona. Així mateix, l’Ajuntament també pot optar als fons Next Generation en la convocatòria que està prevista obrir el segon semestre d’enguany.

 

7 energia cat 150x180  11 ciutats cat 150x264  13 clima cat 150x222


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès