Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

No al desmantellament de l’estat del benestar

14/05/2012

Educació

La regidora d'Educació reflexiona en un article de l'amenaça real que hi ha sobre l'educació i la sanitat, els dos pilars de l’estat de benestar que amb tant d'esforç hem construït entre tots.

A partir de les decisions polítiques preses en els darrers mesos, tant pel Govern de Catalunya com de l'Estat, tenim la certesa que hi ha una amenaça real sobre l'educació i la sanitat, els dos pilars de l’estat de benestar que amb tant d'esforç hem construït entre tots.

Els retrocessos lligats a la supressió de la sisena hora als centres de titularitat pública, l’estat de paràlisi del desplegament de la Llei d’Educació de Catalunya, la falta d’ambició respecte a les obres i infraestructures imprescindibles, la insensibilitat respecte a l’ impacte social en l’endarreriment de beques i ajudes, el menys teniment de la col•laboració interinstitucional amb els ajuntaments a través dels Plans d’Entorn o les Oficines Municipals d’Escolarització, estan portant el sistema educatiu a una situació molt complicada.

A més, la darrera aportació per part del Ministerio de Educación, amb les mesures anunciades pel ministre ens aboquen a una pobra i mala situació del sistema educatiu que amb l’aportació i esforç de tothom hem bastit al nostre país.

A aquesta ja complicada situació, el fet alarmant de com el Govern de la Generalitat de Catalunya està abordant i conduint l’etapa educativa dels 0 als 3 anys a Catalunya. No podem entendre ni compartir com el govern es pot desentendre de la seva competència i responsabilitat institucional i, no compartim com s’està dilapidant un escenari de franca col·laboració i corresponsabilitat entre administracions publiques. Sols un marc de col·laboració pot fer possible abordar l’etapa educativa, de 0 a 3 anys, al nostre país. Cada un dels més de 500 municipis que han tirat endavant una o vàries escoles bressol, ho han fet amb responsabilitat econòmica, amb ambició educativa i aprofitant els recursos singulars de cada ajuntament i per això sol·licitem un finançament suficient tal com regula la Llei d’Educació de Catalunya.

L’educació i la sanitat públiques són elements estratègics prioritaris de l’acció política, per sortir de la crisi econòmica i per avançar en la consecució d’una societat molt més cohesionada i justa.

Alicia Domínguez
Regidora d’Educació i Salut
 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès