Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

El Ple aprova la formalització de l’operació de crèdit per pagar a proveïdors

15/05/2012

Economia

El Ple ha aprovat la formalització d’una operació de crèdit per un import de 13,9 milions d’euros per abonar factures pendents de pagament a proveïdors.

El Ple aprova la formalització de l’operació de crèdit per pagar a proveïdors
Casa de la Vila

Ahir es va celebrar un ple extraordinari per formalitzar l’operació de crèdit, tal com marcava el Ministeri d’Hisenda. Aquesta operació s’ha formalitzat per un import inferior al previst inicialment. Aquest descens ve donat per dos motius. En primer lloc, del llistat provisional presentat al mes de març s’han efectuat pagaments a proveïdors per un import d’1.340.000€. En segon lloc, han quedat excloses d’aquesta operació una sèrie de factures, previstes inicialment, que el Ministeri d’Hisenda ha decidit revisar-les i han quedat pendents de resolució.

A la sessió plenària d’ahir tots els grups municipals han mostrat la seva indignació per les condicions d’aquesta operació de crèdit, ja que, a hores d’ara es desconeix. En aquest sentit, Josep Monràs s’ha queixat de les condicions d’aquesta operació de crèdit “de la qual no sabem ni el tipus d’interès que pagarem ni amb quina entitat bancària es farà; està clar que els únics beneficiats d’aquests crèdits són els bancs i els més perjudicats els ciutadans”.

L’Institut de Crèdit Oficial (ICO) serà l’encarregat d’assignar l’entitat bancària amb la qual s’ha de formalitzar l’operació. El període d’amortització serà de 10 anys i els dos primers anys seran de carència; és a dir, només es pagaran interessos.

Com ha explicat l’alcalde als mitjans de comunicació, “el deute del consistori molletà no s’ha de mirar només des d’un punt de vista purament financer sinó que cal comparar-los amb el volum de serveis que ofereix la ciutat”. En aquest sentit, Josep Monràs ha defensat els serveis públics i ha fet referència al pressupost municipal d’aquest any, un pressupost auster en els qual “hi ha hagut la voluntat política d’augmentar els recursos en serveis socials i polítiques d’ocupació perquè, amb la crisi que estem patint, esdevenen les despeses més necessàries i prioritàries pel govern municipal”


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès