Català | Castellano RSS
Actualitat

Cercador

Menú

Josep Monràs exigeix el rescat dels peatges

15/05/2012

Mobilitat

L’alcalde va demanar a la reunió del Grup de peatges de la Comissió de Territori i Sostenibilitat que la Generalitat recuperi les concessions i no segueixi penalitzant als usuaris.

Josep Monràs, com a representant de la Federació de Municipis de Catalunya, va assistir ahir a última hora de la tarda a la reunió del Grup de peatges de la Comissió de Territori i Sostenibilitat on s’havia de debatre la possible recuperació de les bonificacions al peatge de Mollet. En aquesta reunió, presidida per Damià Calvet, secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat, tots els assistents esperaven un proposta sobre la taula, que no es va presentar. Només s'en va fer una valoració de l’actual sistema de bonificacions que per Josep Monràs “és totalment injust perquè no es pot homogeneïtzar una situació que ja té agravis comparatius previs”.

Dins d’aquesta valoració presentada ahir a la reunió, es va explicar que la Generalitat està pagant actualment a les concessionàries un import aproximat d’11 milions d’euros per les bonificacions. En aquest sentit, Josep Monràs va remarcar que “són diners públics que van a parar al compte d’explotació de les concessionàries”, concessionàries com Abertis –participada majoritàriament per La Caixa- que ha tingut uns ingressos anuals de 350 milions d’euros, tal com es va reconèixer a la reunió d’ahir.

Durant aquesta reunió, Josep Monràs va declarar que “no podem seguir pagant a les concessionàries per trams d’autopista que ja estan amortitzats”, i per aquesta raó va instar a la Generalitat a “prendre la decisió valenta de recuperar les concessions que són de la seva competència”.

En el marc d’aquesta reunió del Grup de peatges, Josep Monràs va demanar al Govern de la Generalitat, que faci efectiva, abans dels quatre mesos dels que disposen legalment, la resolució que va aprovar el Parlament i que obliga al restabliment de la bonificació del 100% en el peatge de Mollet, Terrassa i Alella per als usuaris d’aquestes vies amb mobilitat obligada.

Finalment, l’alcalde de Mollet va recordar que aquests tres consistoris encara estan pendents de la proposta específica per als peatges de la C-33, Les Fonts-Terrassa i Alella, a la qual es va comprometre el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i que encara no han rebut.


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès