Català | Castellano RSS

Rivoli i Mollet del Vallès, ciutats agermanades


Història y patrimoni artístic
 La ciutat de Rivoli ha format part de la configuració i constitució del continent europeu. Les diverses guerres i els conflictes entre potències del vell continent ha fet que Rivoli passés de mans savoianes a mans franceses diverses vegades durant els segles XVI, XVII i XVIII. Finalment, al segle XIX, amb la unificació italiana i el desplaçament de la capital de Torí a Roma, Rivoli perd rellevància política.
 
Els resultats d’aquesta agitada història són els nombrosos edificis religiosos (Antiga Col·legiata de Santa Maria de la Stella, Confraternitat de la Santa Croce, Plaça Carlo Bollani, Porta Sorda, Església de San Rocco, Museu Universale de la Stampa, Parròquia de San Martino, Col·legiata de S. Maria de la Stella) i civils (Castell, Manica Lunga, Villa Fiorito, Torre de la Filanda, Torreó, Plaça de la Città, Palau de Città, Casa Zunino, Casa del Conte Verde, Plaça Garibaldi, Villa Comunale, Villa Cavalli d’Olivola, Villa Colla, Palau de Rosignano, Villa Guasco di Bisio, Villa Jona i Villa Melano) que encara conserva.
 
Informació general
Nom de la ciutat: Rivoli
Província: Torí
Regió: Piemonte
País: República d’Itàlia
Extensió territorial: 29,52 km²
Nombre d’habitants: 53.000
Situació: A l’extrem nord-occidental de la península italiana, a 102 km de la frontera amb França i a 13 km de Torí

Castell museu de Rivoli
Castell museu de Rivoli

 

Col·legiata de S. Maria de la Stella
Col·legiata de S. Maria de la Stella

 

Rivoli, a més de Mollet, està agermanada amb tres ciutats europees:

Montélimar
Ciutat francesa situada a la regió Rhône-Alpes, a 150 km de Lió, a 150 km de Marsella i a 351 km de Rivoli. Té més de 35.000 habitants, tot i que, amb els pobles de la perifèria, forma una àrea metropolitana de 60.000 habitants. Avui, Montélimar és una ciutat comercial, dedicada a l’artesania i al sector terciari. Aquesta part de la Provença ofereix unes grans possibilitats turístiques. Anar al seu web.

Kranj
Ciutat situada a la regió alpina de Gorenjska, al nord-oest d’Eslovènia, frontera amb Àustria. Es troba a 25 km de Lujbiana, capital del país, i a 850 km de Rivoli. Té més de 35.000 habitants i és un important centre econòmic, turístic i cultural. Anar al seu web.

Ravensburg
Ciutat situada en la regió de Baden Wüttemberg (Alemanya meridional), a 20 km al nord del llac Bodensee. Actualment té uns 50.000 habitants, i està situada a 550 km de Rivoli. L’activitat més important és el comerç. La ciutat ha conservat la seva empremta medieval. Anar al seu web.

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès